NB I

Újpest: pecázás helyett közös meccsnézés

Horgászni már nem járnak, de a Champs Pubban nagyipari mennyiségben fogynak a csirkeszárnyak a BL-meccsek alatt.

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is slágertéma az Újpest FC-vel kapcsolatban a tizenegyesügy, vagyis az, ami az október 24-én rendezett, Vasas elleni mérkőzés (2-0) hajrájában történt:

„Ami a tizenegyes előtt történt, megmagyarázhatatlan. Diagne bedugta a meze alá a labdát, és nem adta oda Kabátnak. A szurkolók komoly tüntetése ezek után egyáltalán nem csoda” – így mesélte a lefújás után a Rangadó.hu szakértője, Tóth András, az Újpest egykori válogatott játékosa.

A klub sajtóbeszélgetésén is ez volt az első téma, amit felvetettek Balogh Balázsnak. A 25 éves középpályás elmondta, hogy az öltözőben már rendeződött a nézeteltérés, de a közvélemény egyébként is nagyobb feneket kerített az esetnek, mint a játékosok. Hozzátette: ha jó eredményeket érnek el, az ilyen ügyek is sokkal gyorsabban elsimulnak.

Márpedig az eddigi szereplés némileg elmaradt a várakozásoktól, hiszen a lilák 14 forduló után csupán az élvonal hetedik helyén állnak. A játékos szerint az összes meccsükön képesek voltak dominálni, ezzel nem volt probléma, a gólszerzéssel viszont akadtak problémák, ezért nem születtek jobb eredmények. Hangsúlyozta: ha a Diósgyőr és a Ferencváros elleni meccsekből jobban jönnek ki, most sokkal jobban állnának a tabellán. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Videotonhoz igazoló bosnyák Aszmir Szuljics távozásával nagyon fontos játékost veszítettek. Azt is megtudhattuk, hogy Nebojsa Vignjevics vezetőedző elsősorban azt kéri tőlük, legyen rendben a játékuk, legyenek fegyelmezettek a pályán, és tartsák be az utasításait.

Az idei szezonban eddig – saját számításai szerint – két gólnál és hét gólpassznál járó Balogh szerződése jövő nyáron jár le, nem véletlenül nyilatkozta korábban, hogy ez az évad vízválasztó lehet számára. Elárulta: keményebben edz, mint korábban bármikor, jól érzi magát Újpesten, Magyarországon belül csak itt szeretne játszani, az álma viszont egy külföldi lehetőség.

Gyarmati Eszter ügyvezető megerősítette, hogy a klub részéről még nem egyeztettek a középpályással a közös folytatásról. A vezetőedző majd eldönti, kik azok, akikre a következő idénytől is igényt tart, a belga tulajdonos pedig a téli szünetben tárgyalóasztalhoz ül velük.

Balogh úgy fogalmazott: bár három fontos győzelmet arattak a közelmúltban, nem bánják, hogy még a szokásosnál is hosszabb ideig szünetel a bajnokság a válogatott miatt. Edzőmeccsekkel, és komoly edzésmunkával töltik az időt, hogy a jövő heti folytatásban is eredményesek legyenek; bízik benne, hogy hasznukra fog válni ez az időszak.

A csapategységre visszatérve elmesélte, hogy a korábban megszokott közös horgászprogramok az utóbbi időben elmaradtak, helyette inkább a Champs Pubba járnak Bajnokok Ligája-meccseket nézni. Ilyenkor bőségesen kerül az asztalra csirkeszárny, az alkoholfogyasztás viszont nem jellemző, mert mindannyian kocsival mennek. Az újpestiek közül néhányan a magyar válogatott hazai mérkőzéseire is közösen járnak.

Olvasói sztorik