NB I

Egy ifista gólgép lehet az új fehérvári gyöngyszem

Már a korosztályos csapatokban is ontotta a gólokat a Diósgyőr ellen becserélése után első labdaérintésből egyenlítő gólt szerző Videoton-csatár, Sejben Viktor.

Kapcsolódó cikkek

Második meccs, első labdaérintés, gól. Nem rossz bemutatkozás egy tizenkilenc éves csatártól. Sejben Viktor, a Videoton támadója a Diósgyőr elleni hazai mérkőzésen a szünetben lépett pályára, a megsérülő Filipe Oliveira helyett. Erre mondják, a körülmények összejátszása is kell néha a sikerhez: ha Gyurcsó Ádám nem sérült és Oliveira sem kér cserét, valószínűleg nem állhat be ilyen korán a saját nevelésű támadó – de ha már beállt, hamar jelezte, így se rossz…
Horváth Ferenc, a fehérváriak edzője részben kényszerből nyúlt így bele a meccsbe (a kispadon alig volt komoly élvonalbeli múlttal rendelkező játékosa), de egyrészt ő maga is csatár volt annak idején és hasonlóan fiatalon debütált az élvonalban, mint most Sejben Viktor – másrészt pedig semmit nem kell utólag magyaráznia a dolgon, az eredmény ismeretében.

Ráadásul Sejben neve nem ismeretlen a fehérvári szurkolók azon részének, akik a klub utánpótlását is figyelemmel kísérik: a Vidi honlapján évek óta találkozni vele, ugyanis a fehérvári futball egyik legnagyobb ígéreteként emlegették korábban is. A tavaly érettségizett csatár a korosztályos csapatokban ontotta a gólokat, két éve az U18-as bajnokságban 28 meccsen lőtt 35 góllal lett gólkirály, három mesterhármas mellett nyolcszor is duplázott. Már akkoriban emlegették a nevét, mint a nagycsapat majdani reménybeli gólvágójáét.
Úgy tűnik, most eljöhet az ő ideje, bár tisztában van vele, ezután sem lesz könnyű bekerülnie a nagycsapatba. Sejben Viktor érthetően elégedetten, de visszafogottan nyilatkozott a DVTK elleni meccs után a Rangadónak.
– A Ferencváros ellen debütáltam az első csapatban, akkor sajnos kikaptunk. De nem ment rosszul a játék. Aztán hét közben Szombathelyen a kupameccsen is lehetőséget kaptam. Most pedig a szünetben beállhattam, úgy érzem, hasznára tudtam lenni a csapatnak, nem csak a gólommal, mert a második gól előtt is én adtam be a szögletet – értékelte teljesítményét a fiatal csatár.

– Horváth Ferenc konkrétan nem mondta, hogy játszani fogok, de úgy készültem, hogy ha lehetőséget kapok, bizonyítok. A Videotonnál nagyon nem könnyű odakerülni a csapatba, hiszen kiváló játékosok alkotják a keretet, próbálom a maximumot nyújtani, akármennyi lehetőséget kapok. Nem számítottam rá, hogy már szünetben beállok, de Oliveira jelezte az első félidőben, hogy nem biztos, hogy folytatni tudja. A szünetben szóltak, hogy gyorsan menjek melegíteni. Horváth Ferenc annyit kért, hogy bátran játsszak, vállaljam fel az egy-egyeket és mindig törjek a kapura – elevenítette fel a beállás előtti perceket Sejben. Aztán, egy perc sem telt el és jött a labda balról, majd Feczesin Róbert lekészítése, és az első Sejben-találat a Videoton felnőtt csapatában.
– A gólnál nem lehetett gondolkodni, felmértem a helyzetet és egyből elrúgtam a labdát, tologatni nem lett volna időm. Szerencsére jól is találtam el. Volt még egy helyzetem, egy szabadrúgás után kipattanó labdából, de a védő jól zárt ki, így nem tudtam igazán irányítani a lövést – mondja a támadó, aki bízik benne, hogy még ebben a szezonban szaporodhat a Sejben-gólok száma. Az se baj, ha csak csereként beállva lövi őket.
– Remélem, hogy a játéklehetőséget továbbra is megkapom. De ismétlem, ebbe a csapatba nem könnyű bekerülni. Mindent megteszek majd, hogy bizonyítsam, ott a helyem a pályán – ígéri a Videoton történetének második legfrissebb gólszerzője. Merthogy utána a légiós Nego is megszerezte első gólját fehérvári színekben. Hogy az első Sejben-gól ráadásul győzelemmel is párosuljon.

Olvasói sztorik