NB I

Megint hátrányból verte a Diósgyőrt a Vidi

Sejben és Nego is első fehérvári gólját szerezte, a szünetben még a DVTK vezetett.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Videoton FC – DVTK 2-1 (0-1)
Székesfehérvár, 2000 néző, jv: Vad II
Videoton: Danilovics – Nego, Lang, Juhász, Szolnoki – Pölöskei (Trebotic, 73.), Pátkai – Suljic, Kovács, Oliveira (Sejben, a szünetben), Feczesin (Simon Á., 85.), edző: Horváth Ferenc
DVTK: Rados – Okuka, Kovács G., Lipták, Eperjesi (Barczi, 75.) – Kitl, Egerszegi, Koman (Bacsa, 85.), Nemes – Novothny (Bognár, 75.), Grumics, edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Sejben (46.), Nego (70.) illetve Grumics (44.)

Gyurcsó Ádám továbbra sem egészséges, így Horváth Ferenc a keretbe sem jelölhette, ahogyan az eltiltott Viníciust sem. A két tréner egyébként húszegynéhány éve nagyjából egy időben kezdte NB I-es pályafutását a Videotonban.
A meccs előtt Pátkai Mátét köszöntötték kettőszázadik NB I-es meccse alkalmából. A hazai védelemnek volt előbb dolga, a 3. percben Juhász tisztázott az ötösön Grumics elől. A diósgyőri kapusnak, Radosnak a 8. percben akadt először dolga, amikor Lang beadását Oliveira perdítette kapura, nem túl veszélyesen. Öt perccel később Oliveira lendületesen futott el a jobb oldalon, erős beadását Feczesin nem tudta levenni, de így lett jó Negónak, aki fölé lőtt.
Az első komoly veszélyt a 16. percben alakította ki a Videoton, ismét Oliveira volt aktív: jó beadását Feczesin a földre fejelte, de a felpattanó labdát Rados reflexmozdulattal kiütötte. A Diósgyőr az első tíz perc után teljes passzivitásba vonult, néhány ártalmatlan beívelésen kívül nem tudtak mást felmutatni támadásban, Grumicshoz és Novothnyhoz alig jutott el labda.
Persze azt sem lehetett mondani, hogy a Vidi gyártaná a helyzeteket. Többnyire a jobb oldalon futottak a támadásaik, a jó beadás és/vagy jó átlövés viszont abszolút hiányzott. Gyakorlatilag érdemi gólhelyzet nélkül telt el az első félóra. A hazai szurkolók leginkább azon bosszankodtak, hogy a sok diósgyőri mezőnyfault egyikét sem büntette lappal Vad II. A 31. percben Pölöskei élesen kapu elé lőtt labdája majdnem megtréfálta Radost, de a kapusról kiperdülő labda senkinek nem volt jó.

A legnagyobb ziccer mégis a Videoton kapuja előtt maradt ki, a 35. percben Okuka pontos beadása minden védőt megkerült, a hosszú oldalon Grumics előrevetődve egy méterről fejelte mellé a labdát. A félidő utolsó percében viszont nem hibázott: ismét halálpontos, erős beadás jött Okukától jobbról, Grumics pedig öt méterről bombaerősen, védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba, nagyon szép gól volt (0-1). És még nem ez volt a zárszó a játékrész végén, mert a hosszabbításban Egerszegi erős szabadrúgását kellett szögletre ütnie Danilovicsnak.

Horváth Ferenc a szünetben cserélt, Oliveria helyett Sejben Viktor érkezett. Telitalálatnak bizonyult a döntés, mert a félidő második percében Suljic bal oldali beadását Feczesin lekészítette a cserejátékosnak, aki Rados alatt a kapuba lőtt (1-1). Felforrósodott a hangulat, pláne, amikor a gól után egy perccel a kapura törő Kovácsot hátulról buktatta Lipták – a nézők piros lapért tüntettek (csak sárgát kapott), a diósgyőriek meg azért, mert szerintük a labdát érte el előbb a védő. Az eset kapcsán aztán Vad II játékvezető járulékos jelleggel is kisosztott néhány sárga lapot a reklamáló, dulakodó játékosoknak. A szabadrúgást Pölöskei lőtte 17 méterről, Radosról kijött a labda, de Sejben közelről fölé rúgta – igen könnyen duplázhatott volna.

Pörgősebben játszott a házigazda, mint az első félidőben és ennek meglett az eredménye. A 70. percben már a Videoton vezetett, Sejben jobb oldali szögletét Juhász Roland a jobb kapufára fejelte, és most volt eszmélő a kipattanónál: a jobbhátvéd Nego közelről a léc alá lőtt. Ahogy Sejbennek, neki is ez volt az első bajnoki gólja Vidi-mezben (2-1). Bekő Balázs ezek után beküldte Bognárt és Barczit is az utolsó negyedórára, feljebb is lépett a DVTK, a Videoton pedig kontrázott. Trebotic a 84. percben meccslabdát rontott, a Feczesin által remekül felkínált labdát szemben a kapuval Radosba lőtte. Kis híján rögtön büntetett a vendégcsapat, Bognár lőtt fölé a tizenhatosról.
Az utolsó öt percre a hazaiak edzője lehozta egy szem csatárát, Feczesint, míg a vendégedző felküldte Bacsa Patrikot is. De az utolsó percekben már Lipták is gyakorlatilag csatárt játszott. Kettészakadt a pálya, mindkét csapat igyekezett gyorsan odaérni a másik kapuja elé. A 90. perben Szolnoki óriásit mentett Grumics elől, pár méterre a kaputól. Izgalom akadt az utolsó percekben is, a miskolciak mentek előre az egyenlítésért, szögletet is rúghattak, de végül nem sikerült egyenlíteniük – a Videoton, ahogy a 3. fordulóban, ismét hátrányból fordítva győzött ellenük.

Olvasói sztorik