NB I

Most az Újpest hajrázta le a Békéscsabát

A 80. percben még 1-0-ra vezetett az újonc, de 3-1-re kikapott az élvonal 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Újpest FC 1-3 (1-0)
Békéscsaba, játékvezető: Bognár T.
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Balog, Piermayr, Fabio – Bagi, Borbély, Spitzmüller, Ezequiel (Juhász Gy., 70.), Punosevac (Kertész, 82.) – Birtalan (Damjanovics, 90.).
Edző: Zoran Szpisljak
Újpest: Balajcza – Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Balogh B. – Nagy G. (Sallói, 72.), Forró, Sankovics, Andrics (Perovics, 60.), Bardhi – Diagne. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Birtalan (4.), illetve Diagne (80.), Perovics (86.), Balogh B. (90.)

Az utolsó helyezett Békéscsabának most már épp ideje lett volna elkezdeni pontokat gyűjteni az NB I 14. fordulójában. Az ellenfele az Újpest volt, amely idegenben először és utoljára a Vasas ellen tudott nyerni még júliusban. A vendégeknél Balázs Benjámin és Kabát Péter sem volt bevethető.

A Békéscsaba indította útjára a játékszert és az első helyzet is az ő nevükhöz fűződött, amikor Balog 16 méterről tüzelt, Balajczának kellett szépen védenie. Két percre rá azonban már ő is tehetetlen volt: szöglethez jutottak a hazaiak, amelyet Fábio végzett el: sarokrúgást Birtalan Botond fejelte a bal alsóba (1-0).

Ezt követően az első negyed óra jobbára eseménytelenül telt, egyik fél sem veszélyeztette a kapukat. A 18. percben aztán az Újpest is lövéssel jelentkezett: Andrics találta meg egy felívelés után Diagne-t, aki lőtt, Mursits szépen védett, a kipattanót pedig már a védők blokkolták. Két percre rá ismét helyzethez jutott az UTE, ezúttal Bardhi előtt adódott gólveszélyes szituáció, ám ez is kimaradt.

A 24. minutumban Borbély 20 méteres szabadrúgása vágódott le a kapufáról. A 33. percben újabb szöglet borzolta a kedélyeket: Bardhi beadása Diagne és Litauszki között ment el. Nőtt az újpesti fölény: a 39. percben Bardhi lőtt laposan mellé, majd Bényei buktatta Andricsot egy sárgáért, a szabadrúgásból pedig Diagne kézzel sodorta a kapuba a labdát. A játékvezető érvénytelenítette a találatot, a csatárnak heves reklamálása miatt sárga lapot mutatott fel. A 45. percben még egy lehetőségre futotta az újpestiek erejéből: Bardhi labdáját Diagne fejelte fölé.

Andrics majd Diagne lőtt mellé egy-egy beadást – aktívabban kezdte a második félidőt az Újpest, de gólt nem sikerült szerezni. Az 57. percben centikra voltak a vendégek az egyenlítéstől: egy beadás után a felső lécen csattant a labda az egyik védő mentése után. A 68. percben Nagy Gábor akart kiharcolni egy tizenegyest, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy az újpesti játékos ellen nem szabálytalankodtak.

A Békéscsaba a hajrába érve is próbálta tartani az előnyt, de ez nem sikerült: a 80. percben egy kapu elé ívelt Balogh-szabadrúgást Diagne bólintott a hálóba (1-1). Alig két perccel később Diagne a meccset is megnyerhette volna az Újpestnek: egy az egyben vezette a kapusra, de ordító ziccerben mellé lőtt. Ahogy múlt héten a Paks ellen, úgy most is az utolsó percekben bukta el a mérkőzést a Békéscsaba: a 86. percben Perovics közelről pofozta a hálóba a az újabb újpesti találatot (1-2), majd a 90. percben Balogh Balázs döntötte el a meccset (1-3).

– A Békéscsaba lemásolta a múlt heti, Paks elleni mérkőzését. A csapat jól kezdett, fejelt egy nagyon szép gólt. Utána az Újpest átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, és kihasználta a lehetőségeit. A vendégeknek az első játékrészben is voltak lehetőségeik, a második félidőben aztán már jobban futballoztak, kettő-egy után egy nagyon szép kontrát vittek végig, amivel el is döntötték a mérkőzést – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik