NB I

A Fradihoz érkezhet egy csatár, hogy Böde néha megpihenhessen

Orosz Pál vezérigazgató szerint Nagy Ádám még nem tart ott, hogy érdemes legyen elhagynia a Ferencvárost.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros veretlenül, 15 pontos előnnyel áll az NB I élén. A kupában szerdán a Csákvárt győzték le 4-1-re. A fővárosiaknál minden szép és minden jó, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában több egyéb mellett azonban elmondta: még nem nyerték meg a bajnokságot.

– Böde Dániel nem a válogatott meccsek miatt maradt ki a keretből a kupameccsen, egyszerűen úgy gondolta a szakmai stáb, hogy ráfér a pihenés – kezdte Orosz. – Az elsődleges cél a bajnoki cím megszerzése. Elég hosszú ideje nem voltunk bajnokok, ez hiányzik most a csapat továbblépéséhez.

– Ehhez az óriási fölényhez az is kell, hogy mögöttünk botladozzon néhány olyan csapat, akikről nem gondoltuk, hogy botladozni fognak. Ugyanakkor Thomas Doll szokta mondani, hogy nekünk mindig csak a következő meccsre kell koncentrálnunk, így vélem magam is. Ellentétben a riválisok és a szurkolók véleményével, szerintem még nincsen meg a bajnoki cím. Akkor lesz meg, ha már matematikailag sem érhetnek minket utol. A játékosállományunk természetesen predesztinál minket arra, hogy megnyerjük a bajnokságot, de ehhez még sok kell.

– Idén is komoly felkészülésünk lesz, az alatt próbálunk több nemzetközi meccset is lekötni. Valószínűleg Törökországba megyünk majd edzőtáborozni. Elég komoly iparággá vált ott a futball, olyan szintű csapatok járnak oda, akiktől tényleg tanulhatunk. Az ellenfeleink listája még nincs meg, de a kérésünket már leadtuk, hogy milyen tudású csapatokkal szeretnénk megmérkőzni – folytatta Orosz.

A vezérigazgató a téli átigazolásokról is szót ejtett.

– Óriási mozgás nem várható, de valamennyi biztosan lesz. Előre kell gondolkodnunk, a játékosok korát is számításba vesszük. Ennek tetejébe az MLSZ előírásait is be kell tartanunk, mivel csak így juthatunk hozzá bizonyos összegekhez. A cél, hogy olyan játékoskeret álljon össze, amellyel reményeink szerint el tudunk jutni valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Nagyon várjuk vissza Batik Bencét, akinek a felépülése nagy erősítés lenne. Azt sem bánnám, ha Böde mellé érkezne még egy támadó, aki lehetőséget adna arra, hogy időnként megpihenhessen.

– Mindenki eladó. Ez egy üzlet, ha megfelelő ajánlatot kapunk értük, távozhatnak. Olyan összeget várunk, ami magában hordozza a lehetőséget arra, hogy legalább azonos kvalitású játékost igazoljunk a helyére. Tervben ugyanakkor nincs az, hogy bárkit is értékesítsünk – beszélt az eladásokról Orosz Pál.

– Nagy Ádám még nem tart ott, hogy érdemes legyen elhagynia a Ferencvárost. Neki egyelőre velünk kell sikereket elérnie, így az ő piaci értéke majd akkor nő meg, ha ezt velünk már teljesítette. Nálunk több rutinos játékostól is tanulhat, például Gera Zolitól is – beszélt a Fradi talán legnagyobb reménységéről.

A Ferencváros kapcsán nemrég felröppent, hogy szponzorként vállalna szerepet a klubnál a Volkswagen. A Digi Sport beszélgetésében emiatt költségvetésről is szó esett.

– Nem gazdálkodunk jelentősen több pénzből, mint korábban. A stadionüzemeltető cégtől egy fix összeget kapunk a profitjuktól függetlenül, illetve még utóbbinak egy bizonyos százalékát is mi kapjuk. Ez kalkulálhatóvá teszi a bevételeket és egy bizonyos szinten képes lenne a csapat fenntartására is. Nagyon fontos, hogy átlátható gazdálkodásunk legyen. Ez jelenleg megvan. Érzelmi kötődést kell kialakítanunk, de emellett az üzleti oldalt is figyelnünk kell – a merchandising bevételeink lehetnek akkorák, mint egy kisebb klub éves költségvetése. Erre alapozhatunk. Több céggel tárgyalunk, de amíg nincs megállapodás, nem szeretném nevesíteni ezeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Rangado.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.