NB I

A Fradihoz érkezhet egy csatár, hogy Böde néha megpihenhessen

Orosz Pál vezérigazgató szerint Nagy Ádám még nem tart ott, hogy érdemes legyen elhagynia a Ferencvárost.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros veretlenül, 15 pontos előnnyel áll az NB I élén. A kupában szerdán a Csákvárt győzték le 4-1-re. A fővárosiaknál minden szép és minden jó, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában több egyéb mellett azonban elmondta: még nem nyerték meg a bajnokságot.

– Böde Dániel nem a válogatott meccsek miatt maradt ki a keretből a kupameccsen, egyszerűen úgy gondolta a szakmai stáb, hogy ráfér a pihenés – kezdte Orosz. – Az elsődleges cél a bajnoki cím megszerzése. Elég hosszú ideje nem voltunk bajnokok, ez hiányzik most a csapat továbblépéséhez.

– Ehhez az óriási fölényhez az is kell, hogy mögöttünk botladozzon néhány olyan csapat, akikről nem gondoltuk, hogy botladozni fognak. Ugyanakkor Thomas Doll szokta mondani, hogy nekünk mindig csak a következő meccsre kell koncentrálnunk, így vélem magam is. Ellentétben a riválisok és a szurkolók véleményével, szerintem még nincsen meg a bajnoki cím. Akkor lesz meg, ha már matematikailag sem érhetnek minket utol. A játékosállományunk természetesen predesztinál minket arra, hogy megnyerjük a bajnokságot, de ehhez még sok kell.

– Idén is komoly felkészülésünk lesz, az alatt próbálunk több nemzetközi meccset is lekötni. Valószínűleg Törökországba megyünk majd edzőtáborozni. Elég komoly iparággá vált ott a futball, olyan szintű csapatok járnak oda, akiktől tényleg tanulhatunk. Az ellenfeleink listája még nincs meg, de a kérésünket már leadtuk, hogy milyen tudású csapatokkal szeretnénk megmérkőzni – folytatta Orosz.

A vezérigazgató a téli átigazolásokról is szót ejtett.

– Óriási mozgás nem várható, de valamennyi biztosan lesz. Előre kell gondolkodnunk, a játékosok korát is számításba vesszük. Ennek tetejébe az MLSZ előírásait is be kell tartanunk, mivel csak így juthatunk hozzá bizonyos összegekhez. A cél, hogy olyan játékoskeret álljon össze, amellyel reményeink szerint el tudunk jutni valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Nagyon várjuk vissza Batik Bencét, akinek a felépülése nagy erősítés lenne. Azt sem bánnám, ha Böde mellé érkezne még egy támadó, aki lehetőséget adna arra, hogy időnként megpihenhessen.

– Mindenki eladó. Ez egy üzlet, ha megfelelő ajánlatot kapunk értük, távozhatnak. Olyan összeget várunk, ami magában hordozza a lehetőséget arra, hogy legalább azonos kvalitású játékost igazoljunk a helyére. Tervben ugyanakkor nincs az, hogy bárkit is értékesítsünk – beszélt az eladásokról Orosz Pál.

– Nagy Ádám még nem tart ott, hogy érdemes legyen elhagynia a Ferencvárost. Neki egyelőre velünk kell sikereket elérnie, így az ő piaci értéke majd akkor nő meg, ha ezt velünk már teljesítette. Nálunk több rutinos játékostól is tanulhat, például Gera Zolitól is – beszélt a Fradi talán legnagyobb reménységéről.

A Ferencváros kapcsán nemrég felröppent, hogy szponzorként vállalna szerepet a klubnál a Volkswagen. A Digi Sport beszélgetésében emiatt költségvetésről is szó esett.

– Nem gazdálkodunk jelentősen több pénzből, mint korábban. A stadionüzemeltető cégtől egy fix összeget kapunk a profitjuktól függetlenül, illetve még utóbbinak egy bizonyos százalékát is mi kapjuk. Ez kalkulálhatóvá teszi a bevételeket és egy bizonyos szinten képes lenne a csapat fenntartására is. Nagyon fontos, hogy átlátható gazdálkodásunk legyen. Ez jelenleg megvan. Érzelmi kötődést kell kialakítanunk, de emellett az üzleti oldalt is figyelnünk kell – a merchandising bevételeink lehetnek akkorák, mint egy kisebb klub éves költségvetése. Erre alapozhatunk. Több céggel tárgyalunk, de amíg nincs megállapodás, nem szeretném nevesíteni ezeket.

Olvasói sztorik