NB I

A Csákvár szakítja meg a Fradi-sorozatot?

Hét meccsel folytatódik a Magyar Kupa nyolcaddöntője.

Kapcsolódó cikkek

Kedden a Békéscsaba–MTK (0-0) találkozóval indult a Magyar Kupa nyolcaddöntője. Szerdán a többi 14 csapat bizonyíthat az első körben.

Kora délután (13.30) három mérkőzést rendeznek. A Debreceni VSC a másodosztályú Szeged ellen lép pályára a gyulai Grosics Akadémia pályáján. A találkozónak a DVSC az esélyese: Kondás Elemér alakulata az elmúlt hét tétmeccsén nem talált legyőzőre, négy győzelem és három döntetlen a mérlege szeptember és október hónapokban. A szintén NB II-es Zalaegerszeg az Újpestet fogadja Hévízen, mely ellen utoljára 2010 októberében, azaz öt éve tudott nyerni tétmeccsen, míg a harmadosztályú Tiszaújvárosra a budapesti első osztályban szereplő Inter CDF vár.

17 órától az élvonalbeli csapatokat (Puskás Akadémia 2-0, Diósgyőr 1-0) sorra búcsúztató Kozármisleny a legutóbbi három bajnokiját elveszítő – de közben a kupában a Soroksárt hosszabbításban legyőző – Bp. Honvéd vendége lesz. Az NB III-as Nyíregyháza a jó formába (zsinórban négy győzelem) lendülő Sopront fogadja: a két együttes legutóbb az NB II 2013–2014-es szezonjában találkozott tétmeccsen, az akkor lejátszott két bajnokin az idegenben játszó csapat diadalmaskodott 1-0-ra.

Este hat órától a Fradi vendége lesz a Csákvár. A két együttes tavasszal is összecsapott a kupában, akkor az FTC kétszer mért 5-0-s vereséget a másodosztályú ellenfélre. A Ferencvárost az idei szezonban csak a Zeljeznicar tudta legyőzni az Európa Ligában, az ott elszenvedett két vereségen kívül nem botlott Thomas Doll együttese, sőt pontot is csak a Puskás Akadémia elleni 0-0 alkalmával veszített – nehéz dolga lesz a vendégeknek, ha meg akarják törni ezt a sorozatot.

Szintén 18 órától fogadja a Haladás a bajnoki címvédő Videotont. Mint ismert, a két együttes szombaton tartotta a „főpróbát”: az OTP Bank Liga 13. fordulójában 1-0-ra nyertek a szombathelyiek odahaza, sőt az azt megelőző júliusi, székesfehérvári bajnokijukat is a Hali nyerte, szintén 1-0-ra.

A párharcok két meccsen dőlnek el, a visszavágókat november 18-án rendezik.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés

13.30: Szeged 2011-Grosics Akadémia (NB II) – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Gyarmati II.

13.30: Zalaegerszegi TE FC (NB II) – Újpest FC, játékvezető: Szilasi

13.30: Termálfürdő Tiszaújváros (NB III) – Internationale CDFSE (BLSZ I), játékvezető: Nazsa

17 óra: Bp. Honvéd – HR-Rent Kozármisleny (NB III), játékvezető: Nagy R.

17 óra: Nyíregyháza Spartacus (NB III) – Soproni VSE (NB II), játékvezető: Radványi

18 óra: Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Videoton FC, játékvezető: Solymosi (TV: M4)

18 óra: Ferencvárosi TC – Aqvital FC Csákvár (NB II), játékvezető: Molnár A.

Kedden játszották:

Békéscsaba 1912 Előre – MTK 0-0

Olvasói sztorik