NB I

Volt pécsi védőt igazolt a Vasas

Danijel Romics rövidesen magyar állampolgárságot is kaphat.

Kapcsolódó cikkek

A Vasas FC a horvát Danijel Romiccsal 2017. június 30-ig szóló szerződést kötött – tájékoztatta hétfőn a klub honlapjátVancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója.

Mint ismert, a belső védőt szeptember közepén már tesztelte a klub, amelyen meggyőzte a szakmai vezetést arról, hogy erősítést jelentene a csapat számára.

Danijel Romics 1993. március 19-én született Szabadkán. A 187 centiméter magas, 83 kilogramm súlyú, jobb lábas belső védő 2012-ig a horvát HNK Cibalia Vinkovcsiban nevelkedett, majd 2012-ben az NB II-es Kozármisleny csapatához került, amellyel a bajnokság második helyét szerezte meg. Onnan 2013-ban leigazolta az NB I-es PMFC, ahol két idény alatt 42 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. Az elmúlt két évben a Pécs alapemberének számított, amit az is bizonyít, hogy ahányszor pályára lépett a Baranya megyei csapatban, minden alkalommal kezdő volt és sosem cserélték le. A védő szabadon igazolható volt.

Romics várhatóan 2016 januárjában megkapja a magyar állampolgárságot, így onnantól nem növelné az idegenlégiósok számát.

Olvasói sztorik