NB I

Legutóbbi veresége helyszínére látogat a Fradi

DVTK–FTC rangadó lesz az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Legutóbbi veresége helyszínén, Diósgyőrben lép pályára a Ferencváros az OTP Bank Liga szombati, 13. fordulójában.

A tabellát veretlenül, 15 pontos előnnyel vezető zöld-fehéreket legutóbb a DVTK győzte le bajnoki mérkőzésen. A 2014. október 4-én, tehát több mint egy éve rendezett találkozó óta az FTC 32 meccsen maradt veretlen, és a mostani idényben csak azért nem büszkélkedhet százszázalékos mutatóval, mert legutóbbi idegenbeli fellépése alkalmával 0-0-t játszott Felcsúton.

A miskolciak felemás előzményekkel várják a rangadót, hiszen a múlt héten – a harmadosztályú Kozármislenytől elszenvedett vereségük miatt – kiestek a Magyar Kupából, szombaton viszont a Vasas legyőzésével megszerezték első idegenbeli sikerüket az NB I-ben. A borsodi megyeszékhelyen fokozott érdeklődéssel várják a találkozót: a DVTK honapjának cikke szerint minden bizonnyal telt ház előtt léphetnek pályára a csapatok.

Az újoncok közül a hétfőn edzőváltáson átesett, ráadásul a Magyar Kupától szerdán szintén elbúcsúzó Vasas a kilenc bajnoki forduló óta nyeretlen Újpest otthonában lép pályára, a sereghajtó Békéscsaba pedig az augusztus vége óta veretlen, harmadik helyezett Paksot fogadja.

A közelmúltban a Haladás még dobogós volt, a címvédő Videoton pedig kiesőhelyen állt, a két együttes szombathelyi mérkőzését megelőzően viszont már csak két helyezés és három pont közöttük a különbség. A székesfehérváriak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is a vasiakkal találkoznak majd.

Optimistán készülhet a Budapest Honvéd elleni, angyalföldi mérkőzésre az MTK, amely a mostani bajnokságban mind a négy eddigi találkozóját megnyerte az Illovszky-stadionban, ráadásul még gólt sem kapott ideiglenes otthonában.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Október 24. szombat

15.30: Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Andó-Szabó (TV: M4)

17.30: Békéscsaba 1912 Előre – Paksi FC, játékvezető: Berke

17.30: MTK – Bp. Honvéd, játékvezető: Vad II.

17.30: Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Videoton FC, játékvezető: Kassai

17.30: Újpest FC – Vasas FC, játékvezető: Erdős

17.30: Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC, játékvezető: Szabó Zs. (TV: M4)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik