Ölni a játékot, nem focizni, visszahúzódni, foggal-körömmel bekkelni! Ez lehet a siker titka Újpesten

Balogh Balázs elkeseredett. Azt mondja az ellenfeleik egyszerűen nem akarnak focizni.

Kapcsolódó cikkek

Ha a táblázatra nézünk, bajban van az Újpest. A lila-fehérek kilenc bajnoki óta nem nyertek, 12 meccs után 12 ponttal két pontra vannak a kiesőhelyektől. Balogh Balázs szerint azonban ez így vagy úgy, de változni fog – őt kérdezte a Rangadó.hu.

– A hétvégén ismét vereséget szenvedtek, ezúttal Pakson. Hogyan látta a meccset?

– Ha választani kell, mi érdemeltük volna meg a győzelmet. Valamivel jobban játszottunk, nekünk volt több és veszélyesebb helyzetünk, de ők lőtték a gólt…

– Nevezhetjük gödörnek azt, amiben az Újpest jelenleg van? Ha igen, miként lehet kimászni belőle?

– Tudom, a sajtó előszeretettel nevezi gödörnek azt, ha ilyen formában van egy csapat. Pedig a mi esetünkben nem történik más, mint hogy minden meccsünkön jobban játszunk, de gólképtelenek vagyunk, aztán jön az aktuális ellenfél és egy kontrából vagy szerencsés megmozdulásból gólt szerez. Talán nekünk is azt kéne tennünk, amit nekik: ölni a játékot, nem akarni focizni, visszahúzódni, foggal-körömmel bekkelni, majd egy ellentámadásból megnyerni a meccset, egyenlíteni. Cinikusan mondom, de úgy tűnik, előbb-utóbb csak ez a választás marad, nekünk is ehhez kell folyamodnunk…

– Mit szólna ehhez Nebojsa Vignjevics?

– Nem tudom, erre mi a helyes válasz. Természetesen minden héten azért dolgozunk, hogy az edzésen láthatókat megvalósítsuk a bajnokikon is. Hiszek benne, hogy sikerülhet.

– A legutóbbi bajnoki után a szurkolók egy része “elbeszélgetett” a játékosokkal a szereplésről. Pontosan hogyan történt az eset?

– Amikor indultunk volna, néhány drukker ezt megakadályozta. Beszélgettek a Mesterrel, Kabát Péterrel és megkérdezték, miért történik mindez. 20-25 percig tartott és igyekeztek megnyugtató választ adni.

– Meglett a közös nevező?

– Úgy érzem, igen, de a továbbiakban természetesen kellenek az eredmények is, anélkül nehéz lesz bármit elhitetni a szurkolóinkkal.

– Lesz valamifajta következménye a klubon belül az eseményeknek?

– Erről nem engem kell megkérdezni, én csak teszem a dolgom.