NB I

Magyar Kupa: hatalmas DVTK-baki, kiesés Kozármislenyben

Már a legjobb tizenhat közé jutás volt a tét a Magyar Kupa főtábláján. Tegnap a Sopron és a ZTE biztosította a helyét, ma pedig 12 találkozót rendeztek.

Kabát Péter mentette meg az Újpestet Velencén

A 39 éves csatár a második félidő elején duplázott és nagy nehezen továbbjuttatta csapatát.
Zuhogó esőben kezdődött a Velence és az Újpest Magyar Kupa-találkozója. A fővárosiakat elkísért mintegy 200 drukkere, valamint körülbelül 300 hazai szurkoló is kilátogatott a mérkőzésre.
Az első 20 perc komolyabb újpesti helyzet nélkül telt el, egyedül Kanyó Richárd volt veszélyes a Velence kapujára, a védő ugyanis egy beadást csúsztatott meg úgy, hogy a kapus, Puhnyák János alig tudta felétolni. A 24. percben Sallói Dániel kapott kiugratást, ám Puhnyák részen volt és felszedte előle a labdát. Négy perccel később Bojan Sankovic lapos lövése kerülte el a kaput kevéssel, 25 méterről próbálkozott a légiós.
A 30. percben aztán robbant a bomba: a hazaiak egyetlen csatára, Király János tört be a bal oldalon nagy küzdelemben két válogatott játékos – Nagy Gábor és Balogh Balázs – mellett, majd az ötös sarkáról gyönyörűen csavarta el a kapu bal oldalába a labdát, Kovács Zoltán tehetetlen volt (1-0).
A hazai extázis nőtt, amikor két perccel később egy felívelés után szöglethez jutottak, ezt azonban Kovács kapus elütötte. A 38. percben kétszer is hősiesen mentettek a velencei védők, métereket csúszva a vizes füvön, majd a labda Forró Gyula elé pattant, aki a tizenhatos sarkától némileg beljebbről élesen keresztbe lőtte a játékszert, ám senki nem ért bele és elment a kapufa előtt.
A 42. percben már úgy tűnt, Puhnyáké lesz a labda, ám egy újpesti játékos aláfeküdt, a kapus kiejtette azt. Gyarmati II sípja néma maradt de a lövésbe Kanyó beleért és a kapu mellé csorgott. A szögletet követően Forró lőhetett balról ismételten, ám ebből sem született gól.
A Velence 1-0-s vezetésével mehettek szünetre a csapatok, méghozzá úgy, hogy Puhnyáknak nagyon nagy bravúrra sem volt szüksége ahhoz, hogy kapott gól nélkül tartsa csapatát. Az újpestiek erejéből csupán ipari mennyiségű szögletre futotta.
A második félidőben villámgyorsan fordított az Újpest. Sallói Dániel esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig könnyű síppal büntetőt ítélt. A tizenegyest Kabát Péter értékesítette (1-1).
Két perccel később 30-35 méterről, a bal oldalról, az oldalvonal mellől végezhetett el szabadrúgást az Újpest. Kabát Péter szépen csavart a kapu elé, senki nem ért hozzá, a vizes füvön megcsúszott a labda és a kapu bal oldalába vágódott (1-2). Puhnyák tehetetlen volt.
A fordítás után paprikássá vált a hangulat. A 62. percben Kabát jutott ismét szabadrúgáshoz, de ezúttal a jobb oldalról. Litauszki fejére pontosan adta be a labdát, de a védő közelről a földre fejelte azt, maradt a 2-1. Fél perccel később Király János ugrott ki és Kovács Zoltán gyanús körülmények között szedte fel előle a labdát, de Gyarmati II ezúttal nem fújt semmit.
A 65. percben ismét Kabát szabadrúgása jelentett veszélyt a Velence kapujára: most 25 méterről, kissé jobbról próbálkozott, ám labdája centikkel elkerülte a jobb kapufát. A 70. percben a sarokból rúghatott az UTE: Nagy Gábor visszajátszotta az üresen álló Andricnak, aki kapásból lőtt, ám lövése jócskán fölészállt.
A 80. percben Andric zárhatta volna le a találkozót, ám óriási helyzetben addig forgolódott a tizenegyespont környékén, amíg elpiszkálták előle a labdát és Puhnyák szedte fel azt a földről.

Az utolsó tíz percben jobban kinyílt a Velence és egy szögletig el is jutottak, de a vendégek alakították ki az abszolút ziccereket. A 83. percben Nagy Gábor beadásából a frissen beállt Diagne ziccerben melléfejelt, majd Andric előtt adódott nagy lehetőség, de a védők és végső esetben a kapus óriási mentésével maradt a 2-1. Az Újpest tehát a veterán Kabát Péter véleményes tizenegyesével és megcsúszó szabadrúgásával fordított, továbbjutott és várhatja ellenfelét a kupában.

Velence Se – Újpest 1-2 (1-0)

Gólszerzők: Király J. ill. Kabát (2)

Kozármisleny – DVTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Beke P.

Andráshida – Videoton 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Vinicius, Soumah

Dorog – Csákvár 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Nagy ill. Erős, Mihály, Oldal

Géderlak – DVSC 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Soós (2), Castillon

Inter CDF – III. Kerület 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Oluhwasinha, Kingsel ill. Horváth L.

Kisvárda – Békéscsaba 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Koszta ill. George, Laczkó

Mezőhegyes – MTK 0-6 (0-2)

Gólszerzők: Ramos, Strestik (3), Thiam, Gera,

Nagyecsed – FTC 0-10 (0-7)

Gólszerzők: Nagy, Haris (2), Busai (4), Lamah, Varga, Lakatos

Somos SE – Haladás 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Novák ill. Gaál, Fehér, Nagy P.

Soroksár – Honvéd 3-5 (hosszabbítás után, 3-3, 3-2)

Gólszerzők: Gárdos, Hidi (öngól), Baráth (öngól) illetve Holender, Hidi, Youla (2), Baráth

Tiszaújváros – Paks 4-3 (2-2)

Gólszerzők: Busy (2), Kovács, Katona ill. Frölich, Bor, Balázs

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik