NB I

Jól halad a Haladás tavaszi otthonának rekonstrukciója

Sopronban már elkészült a centerpálya, most a lelátókat fedik be.

Kapcsolódó cikkek

A terveknek megfelelően halad Sopronban a városi stadion rekonstrukciója. Az első ütemben 100 millió forintos beruházásból a centerpálya teljes felújítása befejeződött. A munkálatok legfontosabb elemei: élőfüves pályaszerkezet kialakítása, öntözőrendszer kiépítése szórófejjel, vezérlőautomatával, földbe fektetett dréncsőrendszer kiépítése, valamint a kiegészítő rendszerek elkészítése voltak. Ezekkel a munkákkal az elmúlt napokban végzett a kivitelező. A labdarúgópályát a műszaki átadást követően hatvan nap múlva lehet birtokba venni.

A második ütem, ami a kormány stratégiai rekonstrukciós programjának keretében valósult meg, az a stadion keleti oldalának lefedése. A munkálatokat az előírtak szerint a határidő betartásával végzik. A kivitelezés az év végéig befejeződik. A munkák leglátványosabb része, a tetőtér végleges elhelyezése megkezdődött.

A 386 millió forintos beruházás végeztével jövőre NB I-es és NB II-es mérkőzéseknek ad otthont Sopron megújult stadionja – számolt be a Kisalföld.

A soproni stadionra megközelítőleg félmilliárd forintot költenek.

Ahogy azt a Rangadó.hu már korábban megírta, a Szombathelyi Haladás hat tavaszi bajnokiját – Diósgyőr, Újpest, Békéscsaba, Vasas, Debrecen, FTC – Sopronban rendezheti. Az ideiglenes megoldásra azért van szükség, mert jövő év elején elkezdődhetnek a szombathelyi Rohonci úti Haladás Sportkomplexum építési munkálatai.

Olvasói sztorik