NB I

Formába lendül a Fradi válogatott védője

Thomas Doll és Pintér Ádám értékelte a csapat pénteki edzőmeccsét.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki selejtezők miatti bajnoki szünetben Thomas Doll edzőmérkőzéssel tartja formában csapatát, a listavezető Ferencvárost. A klub péntek délután a másodosztályú Mezőkövesd Zsóry együttesét fogadta. Az 1-0-ra megnyert találkozón szerephez jutott a nyáron igazolt Pintér Ádám és több fiatal tehetség is. A győzelmet követően Thomas Doll nyilatkozott a fradi.hu-nak.

– A legfontosabb az ilyen találkozókon, hogy a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is formába lendüljenek – kezdte nyilatkozatát Thomas Doll. – De nem csak a felnőtt keret mellőzöttjei számára, hanem a fiatal tehetségeknek is az ilyen meccseken van lehetőségük megmutatni magukat. Örültem Nagy Dominik szereplésének, mert az utóbbi időben kikopott játékából a saját stílusa, most pedig úgy tűnt, visszatalált a helyes útra, láttam, hogy újra élvezi a futballt. Jól mozgott és győztes gólt is szerzett, úgyhogy ez egy jó meccs volt számára.

Nagy Dominik mellett Haris Attila is labdabiztosan és dinamikusan futballozott, míg a nyáron szerződtetett válogatott szűrő, Pintér Ádám a védelem közepén játszott magabiztosan.

– Pintér Ádám nagyon rutinosan mozgott, jó döntéseket hozott és még a kapu előtt is veszélyes volt olykor – folytatta Doll. – Neki is szüksége volt erre a mérkőzésre, hiszen az utóbbi években csapataival együtt ingadozott a teljesítménye, most viszont biztos pontja volt a védelmünknek és úgy tűnt erőnléti gondjai sincsenek. Fontos, hogy formába lendüljön, mai produkciója pedig azt mutatja jó irányba tart.

Ezt támasztják alá Pintér Ádám szavai is, aki jó formában és remek erőben érzi magát. Játékosunk korábban középpályásként is bizonyította tudását, ezen az összecsapáson azonban a védelem tengelyében szerepelt jól.

– Középhátvédként és középpályásként is bevethető vagyok. Nem számít, hogy a vezetőedző melyik poszton számít rám, a lényeg, hogy játsszak. Százszázalékos állapotban érzem magam, így nagyon szeretnék már tétmeccsen is futballozni. Valóban sokszor beléptem a támadásba a Mezőkövesd ellen, ez mindig is jellemző volt rám, és a jövőben is lehet erre számítani. Fontos, hogy ne engedjünk ki, az elmúlt fordulókban nem a tudásunknak megfelelően játszottunk, ezért a következő összecsapásokon fokozottan oda kell figyelni – mondta Pintér Ádám.

Olvasói sztorik