NB I

Közel állt a megállapodáshoz Pintér és a Videoton

Garancsi István klubtulajdonost nem befolyásolta a szurkolói tüntetés.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról honlapunk is beszámolt, az idény végéig Horváth Ferenc veszi át a bajnoki címvédő, ám az új idényt nagyon rosszul kezdő Videoton FC irányítását. Korábban több jelölt is szóba került a médiában, de a legesélyesebb a posztra Pintér Attila volt, aki ellen azonban a szurkolók legutóbb, a Puskás Akadémia elleni meccsen kórusban tüntettek.

Garancsi István, a klub elnöke a hivatalos honlapon beszéltaz elmúlt időszakról, illetve a többi között arról is, hogy valóban közel jártak az egyezséghez a bajnok edzővel.

– Hallottam a szurkolók rigmusait a Puskás Akadémia elleni meccsen. Nagyon furcsa volt hallani, hogy ilyen ellenszenvvel viseltetnek egy olyan edzővel szemben, aki többszörös magyar bajnoknak mondhatja magát. Azt azonban mindenkinek meg kell értenie, hogy a saját értékrendem szerint hozom meg a döntéseimet. Se a múltban nem engedtem, se a jövőben nem fogok engedni semmilyen külső nyomásnak. Ez a fajta ellenállás általában éppen megerősíti bennem az elhatározást. Idény közben komoly külföldi szakembert nem tudtunk Fehérvárra hozni. Ahogy elmondtam, a magyar vonalon volt A és B tervünk. A tervként azokat vettük számításba, akiknek már sikerült bajnoki címet szerezniük. A tárgyalások során lehet, hogy a kiszivárgott hírek is ártottak az ügynek. A legközelebb talán valóban Pintér Attilával álltunk a megállapodáshoz. Véleményem szerint ő alkalmas volt és készen állt a feladatra, hogy ez végül nem jött össze, őszintén sajnálom. Ettől függetlenül megtisztelőnek tartotta a felkérést, és sok sikert kívánt a Vidinek, a szurkolóknak és a csapatnak egyaránt – mondta Garancsi István.

A B terv azonban sikerült, a másodosztályú Szigetszentmiklósnál dolgozó Horváth Ferenc vállalta az egyáltalán nem könnyű feladatot.

– A B terv olyan fiatal, lendületes edző megtalálása volt, aki már szintén bizonyított. Minden szempontot figyelembe véve Horváth Ferenc kinevezését nem érzem kompromisszumos megoldásnak. Neki erős fehérvári kötődése is van. Komoly tanulságokkal járt számomra ez a két hónap. Minden edzőjelölt, akivel egyeztettünk nagyon konstruktívan és korrekten állt a Vidihez, de természetesen mindenkinek megvannak a saját érdekei egy-egy ilyen tárgyalás során.

Elterjedt a pletyka, miszerint a szurkolók mellett lehet, hogy a játékosok sem dolgoztak volna szívesen együtt Pintérrel.

– Valóban jártam bent az öltözőben. Volt mit átbeszélni a játékosokkal, hiszen nagyon nehéz időszak van mögöttünk, amely mindenki számára egyformán megterhelő volt. Nekik is és az edzői stábnak is meg kellett köszönnöm, hogy megpróbálták tenni a dolgukat a legjobb tudásuk szerint. A játékosok is megfogalmazták a gondolataikat a kialakult helyzettel kapcsolatban. Természetesen meghallgattam őket. Ugyanakkor elhihetik, hogy épp elég fontos döntést hoztam már az üzleti életben, az elmúlt 8 esztendőben pedig a labdarúgásban is ahhoz, hogy megalapozott véleményem legyen. Pletykákkal pedig nem kívánok foglalkozni. Az a fontos, hogy mindenki a saját feladatára összpontosítson – tette hozzá Garancsi, megjegyezve, hogy a B-csapatot irányító Disztl László neve nem merült fel, mint C terv.

A szezon végéig kinevezett Horváth Ferenc feladata nem egyszerű: a nemzetközi porondra kell vezetnie a bukdácsoló együttest.

– Ez egy meglehetősen speciális, sok szempontból nem is szerencsés helyzet. Minden edző szeret hosszú távú célokban gondolkodni. Ferenctől most azt kértük, hogy a bajnokság végére hozza be a Vidit nemzetközi szereplést érő helyre, vagy biztosítsa ezt az együttes számára a Magyar Kupa szerepléssel. Köszönjük, hogy vállalta ezt a nagyon konkrét célokkal, és nagyon konkrét időre szóló megbízást. Mindehhez a bajnokság hátralévő kétharmada még elegendő időt biztosít. Az elmúlt időszak a játékosoknak sem volt egyszerű, semmilyen szempontból, a szakmai stábnak pedig köszönöm a munkát, bizonyították, hogy a Vidinek nem ott lenne a helye, ahol most ál a tabellán. És köszönet jár a szigetszentmiklósi klubvezetésnek is, amiért ilyen rugalmasak voltak, és hozzájárultak Horváth Ferenc átszerződéséhez.

Olvasói sztorik