NB I

Horváth Ferenc a Videoton új edzője

A 42 éves szakember a 2015-2016-os szezon végéig irányítja a csapatot.

Kedden eldőlt, hogy Horváth Ferenc irányítja a 2015-2016-os szezon végéig a Videotont. A korábbi fehérvári közönségkedvenc a Szigetszentmiklósi TK kispadjáról érkezik a klubhoz.

– Egy régi álmom teljesült azzal, hogy a Videoton FC vezetőedzője lettem. Sokat kaptam a klubtól játékosként, most szeretnék valamennyit visszaadni. A szerződésem 7 hónapra szól, ami egy speciális helyzet, én ebben, a jövő májusig tartó időszakban szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a klubot. A Vidi keretét nagyszerű játékosok alkotják, a feladat, hogy ebből a keretből minél ütőképesebb csapatot rakjunk össze, és az idény végére elérjük a klub által kitűzött célokat – mondta a vidi.hu-nak Horváth Ferenc.

– Horváth Ferenccel játszottunk együtt Újpesten és a válogatottban is, remélem, az akkori időkhöz hasonlóan, a mostani együttműködésünk is sikeres lesz! Biztos vagyok abban, hogy a játékosok jól fogadják majd és partnerek lesznek a közös munkában, és vele el tudjuk érni a céljainkat. Ezúton is szeretném megköszönni Pető Tamásnak és stábjának azt az áldozatos és kemény munkát, amit az elmúlt hét hétben végzett – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

– Hirtelen jött a Videoton FC megkeresése, de a magyar labdarúgás érdekeit szem előtt tartva, rövid idő alatt megegyeztünk a klub vezetőivel – mondta Várhidi Péter, a Szigetszentmiklósi TK sportigazgatója. – Számunkra egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Horváth Ferencnek az NB I-ben a helye, örülünk neki, hogy a munkáját elismerik Székesfehérváron is, és úgy gondolják, hogy a szakember és segítője, Szamosi Tamás a legalkalmasabbak a bajnoki címvédő kispadjára. Büszkék vagyunk arra, hogy ismét egy NB I-es csapatnak adtunk vezetőedzőt – fogalmazott Várhidi.

Olvasói sztorik