NB I

Lázok: Vízválasztó meccs előtt a Vasas

Az angyalföldiek támadója szerint a játékuk alapján a középmezőny lenne a realitás számukra.

Kapcsolódó cikkek

Lázok János tavaly február és augusztus között 29 alkalommal lépett pályára a Paksi FC színeiben, kilenc gólt szerzett, majd a Vasashoz igazolt, éppen ezért számára biztosan pikáns lesz a szombaton 18 órakor kezdődő bajnoki mérkőzés, hiszen a 11. fordulóban a tolnaiak látogatnak az Illovszky stadionba. Az angyalföldi klub honlapján elmondta: ezt a mérkőzést is úgy várja, mint bármelyik másikat, tehát ezúttal sem készül máshogy, mert számára nem újdonság, hogy olyan együttes ellen kell pályára lépnie, ahol korábban már játszott.

– Borzasztóan fontos meccs előtt állunk. Szerintem ez lesz a vízválasztó, ami megmutathatja, hova tartozunk. Nem tudom, hogyan, de valahogy mindenképpen meg kell nyernünk ezt a mérkőzést – vélekedett Lázok János. – A Paks csapatát alkotó játékosok kilencven százaléka még jelenleg is ott van azok közül, akikkel még együtt játszottam egy évvel korábban. Erősségük, hogy roppantul szervezetten játszanak. Nem egy labdarúgójuk – Koltai, Bertus, Bartha – olyan képességekkel rendelkezik, hogy egy-egy villanásukkal képesek eldönteni mérkőzéseket. Ezekre a játékosokra nagyon oda kell figyelnünk. Nagyon kiélezett, hajtós és nehéz küzdelemre számítok.

A tapasztalt játékosban vegyes kép alakult ki az elmúlt tíz bajnoki forduló során.

– Vannak olyan meccsek, amelyeken legalább döntetlent kellett volna elcsípnünk. Ezt részben annak tudom be, hogy – bár nem a legjobb jelző, hogy rutintalanok vagyunk – mégiscsak az NB II-ből jöttünk, ahol az esetek többségében ellenfeleink nem késztettek minket jelentősebb erőbedobásra. Most viszont a tizenkét-csapatos bajnokságban minden meccs éles, ahol ki kell adnunk magunkból a legtöbbet. Úgy vélem, hogy a Debrecen, a Puskás Akadémia és az MTK ellen is valamivel jobbak voltunk, és legalább az egy pontra rászolgáltunk, de inkább a győzelemre. Amennyiben ezeket a találkozókat sikerült volna lehoznunk akár csak döntetlenre, akkor lenne hárommal több pontunk. Szerintem ez lenne a realitás, és így nem a tizedik, hanem a hatodik-hetedik helyet foglalnánk el, éppen szombati ellenfelünk nyakán. Szerintem a csapatunkban sokkal több van, mint amit eddig produkáltunk. Szükségünk lenne két-három győzelemre és akkor – úgy vélem – újra visszaállna mindenki önbizalma. Ezért azt tippelem, hogy szombaton a Paks ellen egy-nullra nyerünk – szögezte le Lázok János.

Olvasói sztorik