NB I

Balajcza: „Nem a kiállítás viselt meg”

Továbbra is képtelen nyerni az Újpest – ez sokkal fájóbb a tapasztalt kapus számára.

Kapcsolódó cikkek

Immár hét bajnoki mérkőzés óta nyeretlen az Újpest, amely az élvonal legutóbbi, tizedik fordulójában 2-2-t játszott az MTK ellen. A rendkívül eseménydús találkozón a vendég kék-fehérek három büntetőt is rúghattak, az egyiket Balajcza Szabolcs kivédte, a másik a keresztlécen csattant, a harmadikat pedigKanta József értékesítette, de akkor már egy mezőnyjátékossal állt szemben, mert a lilák tapasztalt kapusát két sárga lappal kiállította a játékvezető.

Az MLSZ statisztikai összeállításában szerepel, hogy 11 éve tartó élvonalbeli szereplés során Balajcza most kapott először pirosat, és a Rangadó.hu érdeklődésére azt is elmesélte, hogy a pályáról korábban sem küldték le – egészen szombatig…

– Kiheverte már a szombati meccsen történteket?
– Igen, de nem a kiállítás viselt meg elsősorban, hanem az, hogy nem nyertük meg a meccset. Aláírtam volna, hogy kiállítanak, ha marad a kettő-egy… – kezdte Balajcza Szabolcs.

– A hajrában érezte, hogy ismét veszélyben lehet a három pont?
– Akkor már nem éreztem. Kettő-egynél az MTK még nagy erőkkel támadott, kapufát rúgtak, illetve Vadnai Dánielnek volt egy ziccere, amibe bele tudtam kapni, az utolsó tíz percben viszont már nem éreztem akkora nyomást, ők is egyre inkább belefáradtak a meccsbe. Egy kényszerítőpassz után kaptunk gólt, bepasszolták megint Ramosnak, ő pedig Torghelle Sanyival megvert minket egy kényszerítővel, pedig létszámban is megvoltunk. Akkor már nem éreztem, hogy baj lehet.

– Nem titok, hogy tizenegy éve tartó élvonalbeli pályafutása során most kapott először piros lapot, de korábban, az NB II-ben, vagy utánpótlásban sem fordult elő ilyesmi?
– Nem. Az első vagy a második NB I-es szezonomban előfordult, hogy kiállítottnak minősített a játékvezető, mert az öltözőfolyosón nézeteltérésem volt valamelyikükkel, de a pályáról még soha nem kellett lemennem. Az első sárga lapot most is túlságosan szigorúnak éreztem, azt a szituációt nem éreztem tizenegyesnek. Elismerem, hogy a második az volt, mert ott keresztbe vetődtem, és a játékos átesett rajtam. Az elsőnél elrúgta a labdát, és lehet, hogy utána volt kontaktus, de meg sem akarta játszani a labdát. Amikor már csúszok el, akkor mit csináljak, a föld alá bújjak? Összehúztam magamat, nem találtam el, illetve talán a térdem egy kicsit hozzáért…

– Változik az edzésmunka ilyenkor, amikor eltiltás miatt biztosan nem védhet hétvégén?
– Annyiban változott, hogy például ha kétkapus játék van, akkor én nem állok be, hanem a kapusedzővel külön dolgozunk, folytatjuk azt a munkát, amit az edzés elején elkezdünk Kovács Zolival és Banai Dáviddal. Az egymás közti játéknál, taktikai játéknál ők állnak be a kapuba.

Olvasói sztorik