NB I

Böde Dániel hosszabbított a Fradinál

A Ferencváros biztosan nem engedi el ingyen, vagy aprópénzért a góllövőlista vezetőjét.

Kapcsolódó cikkek

Böde Dániel meghosszabbította szerződését a Ferencváros csapatával – írjaa klub honlapja.

„Klubunk fontosnak tartja, hogy labdarúgó-csapatunk megtartsa erősségeit. Kapusunkkal, Dibusz Dénessel a nyáron írtunk alá újabb megállapodást, most pedig az NB I első nyolc fordulójában tízszer betaláló Böde Dániel is a további Fradi-évek mellett döntött” – áll az FTC közleményében.

Böde Dániel 2012 nyarán Paksról érkezett a fővárosi zöld-fehérekhez, azóta a posztjához méltó ütemben termeli a gólokat. Amióta a Fradiban játszik, minden szezonban ő lett a házi gólkirály – a legeredményesebb eddig a 2012–2013-as idényben volt, amelyet 17 bajnoki találattal zárt.

Idén a legjobb úton halad ennek megdöntése felé, hiszen nyolc forduló után már tíz gólnál jár – a legutóbb, Újpesten is az ő duplájával fordította meg a derbit csapata. Nagy fölénnyel vezet az NB I góllövőlistáján – húsz év után kerülhet ismét a gólkirályi cím a Fradihoz.

Böde góljai mellett kiváló mentalitásával is hozzájárul a csapat sikerességéhez. Igazi vezéregyéniség, nem véletlen, hogy Thomas Doll rábízta a csapatkapitányi tisztséget is.

A Fradiban tevékeny részese volt egy Magyar Kupa-győzelemnek, egy Szuperkupa-sikernek, két Ligakupa-győzelemnek és két bajnoki dobogós helyezésnek. Pályafutása korábbi szakaszában tagja volt a paksi Ligakupa-győztes és bajnoki ezüstérmes együttesnek is, illetve az NB I legjobb labdarúgójának is megválasztották.

A magyar válogatottban 2013 nyarán, Fehéroroszország ellen mutatkozott be. Világbajnoki selejtezőn betalált a törökök és az észtek hálójába is.

Böde szombaton, a Békéscsaba ellen tehát már új szerződése birtokában léphet pályára. Idei formáját elnézve jó eséllyel tartogat találatot arra a mérkőzésre is…

A közelmúltbeli hírek szerint Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid lengyel csapata, a bajnoki címvédő (ám az új évadot pocsékul kezdő) Lech Poznan szeretné leigazolni a téli szünetben Böde Dánielt, de lehet, hogy az illetékesek elállnak a szándékuktól, hiszen a szerződéshosszabbítás után már jóval többet kellene érte fizetniük, mintha jövő nyáron lejárna a megállapodása az FTC-nél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik