NB I

Bundaügy: elmaradt a vádbeszéd

Rangadó
Rangadó

2015. 09. 17. 09:52

Az egyik vádlott orvosi igazolással kimentette magát...

Kapcsolódó cikkek

A vádbeszéddel folytatódott volna a két kivétellel siófoki és diósgyőri mérkőzéseket tartalmazó bundaügy büntetőeljárása a Fővárosi Törvényszéken, csütörtökön.

A feltételes mód azért indokolt, mert a tárgyalás érdemi része elmaradt, az egyik vádlott, Kugyela Zsolt ugyanis orvosi igazolással kimentette magát, tehát nem volt jelen. A bírónő megjegyezte: most fordult elő utoljára, hogy orvosszakértő kirendelése nélkül elfogadta az orvosi igazolást, vagyis burkoltan megkérdőjelezte a vádlott megromlott egészségügyi állapotát…

A 23. rendű vádlott, a horvát Durica Zuparic továbbra sem lépett kapcsolatba a bírósággal – lakcíme nem ismert, de e-mailben felvették vele a kapcsolatot –, ezért nem tudták számára engedélyezni a távollétes eljárást. Ha ebben az ügyben nem történik előrelépés, a bírónő kezdeményezni fogja a nemzetközi elfogatóparancs kiadását.

Miután mindezt megtudtuk, az ügyész kapott szót, és először elmondta, hogy a FIFA fegyelmi kódexére való hivatkozást törli a vádpontokból. Számos vádlottat érintően tényállás-módosításokra került sor, az Aczél Zoltánnal kapcsolatos vádpontot például az önálló intézkedésre jogosultság tekintetében egészítették ki a BFC Siófok belső szabályzatai alapján.

Több vádlott esetében enyhébb elbírálásra ad lehetőséget a közelmúltban módosított Büntető Törvénykönyv.

A következő tárgyalási nap december 15. lesz, ekkor kerül sor az ügyészi perbeszédre; január végén a védői perbeszédekre; a vádlottak az utolsó szó jogán február elején szólalhatnak fel; február végén, vagy legkésőbb március elején pedig jön az ítélethirdetés. A 2016-os tárgyalási napok egyelőre csupán tájékoztató jellegűek: január 28., február 2., 4., 9. és 11.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

VILLAR PEROSA, ITALY - AUGUST 12:  Cristiano Ronaldo of Juventus celebrates after scoring the opening goal during the Pre-Season Friendly match between Juventus and Juventus U19 on August 12, 2018 in Villar Perosa, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.