NB I

„A Vasasnál fantasztikusak a körülmények”

Osváth Attila egy pohár borral ünnepelte élete első NB I-es gólját, de már a Debrecenre koncentrál.

Kapcsolódó cikkek

Osváth Attila, a Vasas nyáron igazolt U20-as válogatott játékosa szombaton óriási gólt szerzett a Bp. Honvéd ellen, ezzel az angyalföldiek három ponttal távozhattak Kispestről. A karrierje első NB I-es találatát ünneplő fiatal játékost szülővárosáról, új csapatáról és a válogatott jövőjéről is kérdezte a Rangadó.hu.

– Hogyan ünnepelték a Honvéd ellen szerzett győztes gólját?
– Nagy ünneplésről természetesen nem lehetett szó, hiszen a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésünk ezt nem indokolja, de természetesen mindenki boldog volt. Egy pohár bort ittunk, de semmi egyéb, hiszen nyakunkon a következő forduló. Fontos mérkőzést nyertünk meg, de továbbra is előre kell tekintenünk, hiszen a következő ellenfél a Debrecen lesz, és azon a mérkőzésen is a legjobbunkat szeretnénk nyújtani – kezdte Osváth Attila.

– Milyen érzés a Vasasban játszania?
– Rendkívüli öröm számomra, hogy végül a Vasashoz szerződtem, hiszen korábban is képbe kerültem, idén nyáron pedig végleg eljött a váltás ideje. Természetesen jobbak a körülmények, mint a korábbi klubomban. Semmire nem panaszkodhatunk, minden a legnagyobb rendben van. Időben érkeznek a fizetések, a pályára és a társaságra sem lehet panasz, az edzői stáb és a vezetőség pedig teljes mértékben korrektül áll a dolgokhoz. Egyértelműen ez a legjobb klub, ahol eddig megfordultam.

– Mi a véleménye a szurkolókról? Nincs hiányérzete az alacsony nézőszám miatt?
– Elégedettek vagyunk a szurkolóikkal. Mindenki, aki kilátogat a Fáy utcába, lelkesen biztatja a csapatot. Külön pozitívum, hogy nem kritikusak az együttessel szemben, tényleg csak támogatást kapunk tőlük, az eredménytől függetlenül.

– A világbajnokságot is megjárt U20-as válogatottból vajon lesz olyan, aki éljátékossá, húzóemberré válik néhány év múlva?
– Ezt nehéz lenne most megmondani. Az összes játékosnak dolgoznia kell a klubcsapatában, és ha komolyan veszi a hivatását, akkor a későbbiekben egy erős felnőtt válogatott állhat össze. Ehhez azonban senkinek nem szabad megelégednie a mostani sikerekkel, szerénynek kell maradnia és tovább kell fejlődnie. Ha ez sikerül, ütőképes csapatunk lehet a későbbiekben.

– Minek köszönhető, hogy ön mellett a szintén veszprémi nevelésű Lang Ádám és Novothny Soma is szerepel a korosztályos, vagy a felnőtt válogatottban.
– Veszprémben minden adott a fejlődéshez. Kiváló utánpótlás-fejlesztési munka zajlik, bármilyen bajnokságban is indultunk, mindig az élmezőnyhöz tartoztunk, sok esetben pedig nyerni is tudtunk. Az ott dolgozó edzők rendkívül önfeláldozóak, mindent megadnak azért, hogy a fiatalok sikereket érjenek el.

Olvasói sztorik