NB I

Kispesten nyert rangadót a Vasas

Az angyalföldiek a fiatal Osváth góljával győztek a Bp. Honvéd otthonában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Bp. Honvéd – Vasas FC 0-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Honvéd FC: Horváth A. – Botka, Lovrics, Bobál D., Baráth – Nagy Gergő (Délczeg, 64.), Hidi, Kamber – Prosser (Vernes, a szünetben), Holender, Youla (Ihrig-Farkas, 80.). Edző: Marco Rossi
Vasas: Nagy Gergely – Osváth, Pajovics, Grúz, Hangya – Berecz, Adamovics, Vukasovics – Könyves, Novák (Lázok, 70.), Remili (Debreceni, 88.). Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Gólszerző: Osváth (17.)

Fővárosi rangadót rendeztek az Újpest–Ferencváros „árnyékában” szombaton délután, hiszen az élvonal nyolcadik fordulójában az újonc Vasas a Bp. Honvéd vendége volt.

A két csapat a 169. mérkőzését játszotta egymás ellen. Az angyalföldiek legújabb igazolása, Könyves Norbert a kezdőben kapott helyet, a kispestieknél sérülés miatt hosszú idő után hiányzott a kapusból Kemenes Szabolcs.

A tizedik percben Lovrics veszélyesen kapura csavart egy szabadrúgást, a fejelni igyekvők előtt elsuhant a labda, de Nagy Gergely kiöklözte. A 17. percben Berecztől kapott egy kiváló keresztlabdát Osváth, aki tolt rajta néhányat a tizenhatosig, majd elemi erővel lőtt jobbról a rövid felsőbe (0-1). Jobban játszottak a vendégek, a kispestiek járatták a labdát, de gólhelyzetig nem tudtak eljutni. A 25. percben Pajovics lőtt 25 méterről a kapu mellé, néhány perccel később Berecz 23 méterről lőtt alig mellé. A 42. percben Vukaszovics középre adta a labdát, amire Novák Csanád jó érkezett, de kevéssel a kapu mellé lőtt.

A szünet után Holender beadását Vernes Richárd hat méterről, a kapunak háttal a keresztlécre fejelte. A 49. percben egy szögletet követően Kamber lőtt a kapu mellé, a második felvonás elejét látványosan megnyomták a kispestiek. Az 51. percben Vernes beadását Youla fejelte két méterről, de Nagy Gergely szenzációsat védett. Ezután egy előreívelt labdát Youla tett le Holendernek, aki 18 méterről a kapu fölé lőtt.

A 61. percben büntetőhöz jutott a Honvéd, mert Pajovics buktatta Botkát, de Nagy Gergely kivédte Youla tizenegyesét. A büntetőt követően kiegyenlített volt a játék, nagy helyzetek nem alakultak ki a kapuk előtt, aztán a 69. percben a kapujából kifutó Horváth András mentett hatalmasat a kiugró Novák elől. A 79. percben Remili 28 méterről elvégzett szabadrúgását Horváth András a jobb alsó sarok elől ütötte ki.

A 86. percben Könyves beadását követően a labda megpattant egy védőn, Vukaszovicshoz került, aki egy méterről a kapufát találta el. Elképesztő helyzet maradt ki. A három perccel később egy kispesti szabadrúgást követően Délczeg 12 méterről lőtt mellé. A vendég angyalföldiek 1-0-ra győztek.

forrás: honvedfc.hu, vasasfc.hu

– A válogatott miatti szünet nem tett jót a Honvédnak, amely lassan, körülményesen, a megszokottnál kevesebbet futva játszott. A Vasas szerzett egy szép gólt, ettől még magabiztosabbá vált. A szünetig a hazaiaknak nem volt helyzetük – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Kispest-Honvéd korábbi vezetőedzője. – Marco Rossi valószínűleg felemelte a hangját az öltözőben, mert a folytatásban a langyosból keményebbé vált a kispestiek játéka. Három nagy helyzetük is volt, köztük a kihagyott tizenegyes. Ekkor már más volt a Honvéd focija: szervezettebb, összeszedettebb. A Vasas a vezetés tudatában nem erőlködött, bár a végén volt egy nagy ziccere. Az angyalföldieknek mintha több önbizalmuk lett volna, pedig a mieink állnak jobban a tabellán.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik