NB I

Most minden passzolni fog

Az újpesti Balogh Balázs reményei szerint a Fradi ellen a játékuk és az eredményességük is rendben lesz.

Kapcsolódó cikkek

Öt évvel ezelőtt mutatkozott be az NB I-ben Balogh Balázs, aki eddig összesen 137 élvonalbeli mérkőzést játszott az Újpest színeiben. A szombat esti lesz a kilencedik derbije – vagyis Fradi elleni rangadója – a bajnokságban, ezzel a házi rangsor második helyén áll Balajcza Szabolcs csapatkapitány (11) mögött és Kabát Péter (6) előtt.

A 25 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a 2012 augusztusában rendezett derbit tartja az egyik legemlékezetesebbnek – ez volt az a meccs, amelyet Bavon Tshibuabua gólja döntött el a házigazda lilák javára a 93. percben –, de számára a legszebb élmény a tavaly őszi 2-1-es meccs, amelyet remek játékkal nyertek meg, ugyancsak otthon.

– Mindenképpen nyerni szeretnék szombaton. A nyári felkészülés alatt, illetve amióta megy a bajnokság, szintén tisztességesen, nagyon keményen edzettünk. Volt, amikor jól játszottunk, de nem jött az eredmény, viszont olyan is előfordult, hogy egy kicsit gyengébben játszottunk, de nyertünk. Szerintem most minden passzolni fog – mondta a Diósgyőr elleni újpesti gól szerzője. Két héttel ezelőtt sokáig győztesnek tűntek a lilák, végül azonban 2-1-re alulmaradtak.

Balogh szerint a vezetőedzők párharcáról is szólhat a szombat esti derbi, hiszen mindketten meglehetősen jól ismerik már a saját csapatukat és az ellenfelet is.

– Elég régóta vezeti a két csapatot ez a két edző, úgyhogy nagyjából tudjuk, mit várhatunk tőlük, illetve szerintem ők is tisztában vannak vele, hogy tőlünk mit várhatnak. Volt, amikor Thomas Doll volt sikeresebb ebben a párharcban, és olyan is volt, amikor Nebojsa Vignjevics. A múlt héten, illetve a jelenlegi hét elején csak a fizikális felkészülésen volt a hangsúly, szerdától kezdtünk készülni taktikai szempontból a mérkőzésre.

A közelmúltban az Újpest is adott játékosokat a válogatottba, de a két együttes közül a románok és az északírek elleni keretben csak a Fradi képviseltette magát. Talán ennek is lehet hatása a rangadó eredményére…

– Nekik most nyilván feszítettebb volt a tempó, mert néhányan elmentek a válogatottba, szerintem ez is felénk billentheti a mérleg nyelvét, mert mi együtt tudtunk készülni. Nagyon jó, hogy két hetünk volt a derbi előtt. Van még hátra néhány nap, egy kis idő még mindenképpen kell, nem lehet egy-két hét alatt összeszoktatni a társaságot, de jól haladunk – mondta végül Balogh Balázs.

Olvasói sztorik