NB I

Legendák nyomában a Fradi

Fél évszázada látott rajtot produkálhat a Ferencváros az Újpest elleni rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Az egyedüliként veretlen, százszázalékos Ferencváros az Újpest otthonában sorra kerülő városi csúcsrangadón olyan sorozatot érhet el az élvonal nyolcadik fordulójában, amelyre közel fél évszázada nem volt példa a klub történetében.

Thomas Doll együttese – amely az előző idényt is hozzászámítva a legutóbbi 27 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig tíz mérkőzés óta tart – sorozatban nyolcadik sikerét arathatja, ilyen bajnoki rajtra legutóbb 48 évvel ezelőtt, 1967-ben volt példa a zöld-fehérek életében.

Az újpestiek nem készülhettek túl jó előjelekkel a meccsre, ugyanis a legutóbbi fordulóban, a Diósgyőr otthonában az utolsó pillanatokban kaptak ki, ezzel megszakadt a csapat 13 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.

A Szusza Ferenc Stadionban 9750 néző tekintheti meg az összecsapást, a hazai drukkerek péntek délelőttig 6200 jegyet vásároltak meg, míg a vendégek részére 1250 belépőt biztosítottak. Ugyanakkor, az FTC ultrái továbbra sem buzdítják csapatukat a stadionban – mivel a klubvezetés, illetve a tenyérlenyomatos beléptetőrendszer ellen tüntetnek –, ezért a Megyeri út közelében óriáskivetítőn követik majd figyelemmel az összecsapást.

A második helyen álló Haladás a Puskás Akadémia otthonában folytathatja remek szereplését: Mészöly Géza együttese – amely az előző szezonban épphogy bennmaradt az élvonalban – a nyitófordulóban a Ferencvárostól elszenvedett hazai vereség óta nem talált legyőzőre.

A forduló összes meccsét ezúttal is szombaton rendezik. A címvédő Videoton a Paks otthonában lép pályára, míg a Debrecen az MTK-t fogadja.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Szeptember 12. szombat

18 óra: Bp. Honvéd – Vasas FC, játékvezető: Andó-Szabó Sándor

18 óra: Puskás Akadémia – Szombathelyi Haladás, játékvezető: Vad II István

18 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Diósgyőri VTK, játékvezető: Erdős József

18 óra: Paksi FC – Videoton FC, játékvezető: Iványi Zoltán

18 óra: Debreceni VSC-TEVA – MTK, játékvezető: Bognár Tamás (TV: M4)

20.30: Újpest FC – Ferencvárosi TC, játékvezető: Kassai Viktor (TV: M4)

Olvasói sztorik