NB I

Böde: mindegy ki rúgja a gólt, csak én rúgjam

A góllövőlista vezetője nem örült a szünetnek, félt, hogy a derbi előtt megtörik a Fradi ritmusa.

Kapcsolódó cikkek

Hét mérkőzésen szerzett nyolc találatával fölényesen uralja az élvonal góllövőlistáját a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Ferencváros csatára, Böde Dániel. Éppen ezért keltett komoly felzúdulást, hogy a magyar válogatott német szövetségi kapitánya még a keretbe sem hívta be a legutóbbi két Európa-bajnoki selejtező előtt.

A meccseket látva továbbra is úgy véljük, hogy helye lett volna a csapatban, de ez már a múlt, hiszen szombaton a nyolcadik fordulóval folytatódik a bajnokság, a Fradira pedig a derbi vár az Újpest otthonában. A tolnai származású csatár eddig 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a lilák ellen (kilenc alkalommal paksi, hatszor ferencvárosi színekben), és három gólt szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nem örült a szünetnek, mert attól tartott, hogy csapatuk ritmusa esetleg megtörik.

– A román és az északír meccsek előtt és után is nagyon sokan sajnálkoztak, amiért nem szerepelt a válogatottban. Lezárta már magában ezt a témát?
– Én már akkor lezártam, amikor megtudtam, hogy nem kerültem be. Készültem a következő meccsre, ami ugye éppen a derbi lesz. De nem csak én, hanem az egész csapat erre készült már – kezdte Böde Dániel.

– Jól jött a bajnoki szünet, éppen az Újpest elleni rangadó előtt?
– Jól elvégezte a csapat azt a munkát, amit az edzők előírtak, voltak technikai, taktikai gyakorlatok, és az erőnléti dolgokra is figyeltünk. Hogy a szünet jól jött-e, azt majd a meccs után tudjuk megmondani, de én nem örültem neki. A csapat jó ritmusban dolgozott, össze volt rakva minden hetünk. Ez most megtört egy kicsit, mert néhány játékos átmenetileg kiesett, de még egyszer mondom: akik itt maradtunk, úgy érzem, jól dolgoztunk. Bízom benne, hogy ez a pályán az eredményben is megmutatkozik majd.

– A remek szereplésük miatt egyre jelentősebb elvárásoknak mennyire nehéz megfelelni?
– Attól függetlenül, hogy melyik csapat milyen helyet foglal el a tabellán, a derbi mindig háromesélyes mérkőzés. A szombati találkozóban is bármi benne lehet. Volt már nagy különbségű győzelem is, nagy különbségű vereség is a történelemben, de számunkra természetesen az a legfontosabb, hogy elhozzuk Újpestről a három pontot.

– Hat derbi áll a háta mögött, melyikre emlékszik a legszívesebben?
– Mindenféleképpen a három-egyes győzelmünket emelném ki, amelyen gólt fejeltem, és az első gólhoz is volt közöm, ami öngól volt.

– Milyen formában érzi magát, szombaton jön az újabb Böde-gól?
– Viccesen azt szoktuk mondani: mindegy, ki rúgja a gólt, csak én rúgjam… De a legfontosabb az, hogy nyerjen a csapat. Ha én szerzem a győztes gólt, az csak hab lesz a tortán.

Olvasói sztorik