NB I

Nagy kedvenc tért vissza a Videotonhoz

Stopira két hónap szünet után ismét a székesfehérváriak játékosának mondhatja magát.

Kapcsolódó cikkek

A Videoton-szurkolóknak aligha kell bemutatni a klub vasárnapi igazolását, Stopirát, hiszen a Székesfehérváron népszerű balhátvéd 2012 óta 63 NB I-es találkozón lépett pályára, és kétszer volt eredményes.

A 18-szoros zöld-foki szigeteki válogatott védő (teljes nevén Ianique dos Santos Tavares) 2012 előtt a Sporting Praia, a Santa Clara, Deportivo La Coruna B és a Feirense csapatát erősítette, mielőtt a Fehérvárra igazolt. A 63 élvonalbeli találkozó mellett hét Magyar Kupa-, és hat Ligakupa-mérkőzésen is pályára lépett a Vidiben, tagja a 2015-ös bajnok-, és a 2013-as ezüstcsapatnak is. Stopira szerződése idén júniusban lejárt a Videoton FC-nél, akkor nem sikerült vele megállapodni a folytatásról, az új sportigazgató, Kovács Zoltán azonban az elmúlt napokban közös nevezőre jutott Stopirával – írja a vidi.hu.

– Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Vidihez, hiszen ez a klub és ez a város a második otthonom. Remélem, minél előbb sikerül beverekednem magam a kezdőbe és a csapat segítségére leszek. Voltak tárgyalásaim más klubokkal a nyáron, de végül egyik helyre sem írtam alá, és most már örülök, hogy így alakult. Nem álltam le az elmúlt két hónapban, folyamatosan edzettem, úgyhogy bízom benne, hogy hamar felveszem a ritmust – mondta Stopira a klub honlapján.

– Stopirát egyetlen fehérvári szurkolónak sem kell külön bemutatnom, hiszen ő az elmúlt években nagyon sok örömet szerzett Vidi-játékosként a drukkereknek. Magyarországon a balhátvéd poszt egyébként is hiányposzt, az ő érkezésével újra egészséges versenyhelyzet alakulhat ki a csapaton belül. Nagy előny az is, hogy ismeri a klubot és a csapatot, így az ő csapatba építése a szokásosnál is kevesebb időt fog igénybe venni. Örülök, hogy sikerült megállapodnunk – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik