NB I

Újabb rekordokra törhet a Fradi

Thomas Doll vezetőedző ötvenedik bajnoki meccsén folytathatja menetelését a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Az egyedüliként százszázalékos és listavezető Ferencváros a Paks ellen folytathatja menetelését az élvonal hetedik fordulójában.

A német vezetőedző, Thomas Doll az ötvenedik bajnoki mérkőzésén ül majd a fővárosi együttes kispadján. A Fradi a legutóbbi 26 bajnokiján nem kapott ki, legutóbb az előző idény tizedik fordulójában, Diósgyőrben maradt alul. Újabb sikerével közel kerülne ahhoz, hogy 48 éve nem látott rajtot vegyen, 1967-ben ugyanis sorozatban nyolc győzelemmel kezdett.

Az FTC mögött az Újpest büszkélkedhet a leghosszabb veretlenségi szériával: a lilák legutóbbi 13 bajnoki találkozójukon nem találtak legyőzőre, igaz, legutóbbi három mérkőzésük döntetlennel zárult. Nebojsa Vignjevics együttese ezúttal Diósgyőrben lép pályára, a miskolciak eddig csak a nyitófordulóban örülhettek a három pontnak.

A második helyen álló Bp. Honvéd jó formában várja a Puskás Akadémiát, míg a harmadik, és a nyitóforduló óta veretlen Haladás az újonc Békéscsabához látogat. A szombati Vasas–MTK meccs érdekessége, hogy mindkét csapat hazai pályán szerepel, ugyanis saját stadionjuk lebontása miatt mostanság a kék-fehérek is Angyalföldön rendezik hazai találkozóikat.

A forduló vasárnapi zárómeccsén a tavaszi és a tavalyi bajnokcsapat, a Videoton és a Debrecen mérkőzik egymással, de mostanság egyikük sincs jó formában, a címvédő székesfehérváriak például kiesőhelyen tanyáznak.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Augusztus 29. szombat

18 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Swietelsky-Haladás, játékvezető: Berke

18 óra: Bp. Honvéd – Puskás Akadémia, játékvezető: Kassai

18 óra: Vasas FC – MTK, játékvezető: Németh Á.

18 óra: Diósgyőri VTK – Újpest FC, játékvezető: Bognár T. (TV: M4)

20.30: Ferencvárosi TC – Paksi FC, játékvezető: Solymosi (TV: M4)

Augusztus 29. vasárnap

19 óra: Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Vad II (TV: M4)

Olvasói sztorik