NB I

A Haladás lesz az NB I „világjárója”

Nem szenvednek kilométerhiányt a szombathelyi labdarúgók; az MTK utazik a legkevesebbet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Immár hat forduló telt el a 12 csapatos NB I-ből. Mint ismert, a mezőnyt tavasszal szűkítette az MLSZ, miután öt klubnak nem adott élvonalbeli licencet. A lebonyolítás ezzel annyiban módosult, hogy immár három kört játszanak a csapatok.

Az előző idény első felében végzett csapatok az első két kör után előnyösebb helyzetben lesznek: aki a legjobb hatban végzett, az hat meccset játszik hazai pályán az utolsó 11 fordulóban, míg a mezőny másik fele ennyiszer látogat idegenbe. A Rangadó.hu megnézte, az új idényben hány kilométert utaznak a csapatok, illetve azok legfanatikusabb szurkolói.

Az egyértelmű, hogy az öt fővárosi együttes előnyösebb helyzetben van a vidéki csapatokkal szemben: egyikükre sem vár több utazás négyezer kilométernél. Az MTK sorsolása a legszerencsésebb, László Csaba csapatára alig 3000 kilométeres túra vár, ha az oda-vissza utat nézzük, stadiontól stadionig.

A fővárosi csapatok után a Videoton és a Puskás Akadémia jön a sorban, a két Fejér megyei együttes központi fekvésének köszönhetően nem sokkal utazik többet, mint a fővárosi riválisok. A bajnokra cirka 4200, a felcsúti csapatra 4400 kilométer vár a szezonban.

A Paks már átlépi az ötezer kilométert, de korántsem utazik annyit, mint a Diósgyőr (7420 kilométer), az újonc Békéscsaba (8560) vagy a Debreceni VSC (8750).

A Szombathelyi Haladás a Győr kizárása után immár szomszédvári rangadó nélkül maradt. A szombathelyiek legrövidebb túrája Székesfehérvárra vezet, ami mintegy 330 kilométert jelent oda-vissza közúton. Ennek is köszönhetően a vasi megyeszékhely csapata utazik a legtöbbet: nagyjából 9300 kilométer vár a csapatra az NB I idei szezonjában.

Csapat Összkilométer
Szombathelyi Swietelsky-Haladás 9280
Debreceni VSC-TEVA 8750
Békéscsaba 1912 Előre 8560
Diósgyőri VTK 7420
Paksi FC 5660
Puskás Akadémia 4450
Videoton FC 4260
Újpest FC 3960
Ferencvárosi TC 3790
Vasas 3620
Bp. Honvéd 3500
MTK 3170

* a táblázatban az oda-vissza számított kilométereket tüntettük fel. A számításhoz a Google Maps útvonaltervezőjét használtuk, a csapatok által jelenleg használt stadiontól a célstadionig megjelölve az utat.

Olvasói sztorik