NB I

A Fradi úgy passzolt, mint a Barcelona

Glázer Róbert szerint a Ferencváros szemmel láthatóan élvezte a játékot a Debrecen vendégeként.

Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros idegenben 3-0-ra legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati mérkőzésén, ezzel továbbra is százszázalékos. A meccs tudósítását ide kattintva olvashatják! A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

Többször elmondtam már: nagyon sajnálom, hogy ez a két csapat kiesett a nemzetközi kupából, mert szerintem nemzetközi szintű futballra képes mindkettő. Azt vártam, hogy továbbjutnak, de nagyon rövid volt a nyári pihenő, nem tudtak megfelelően regenerálódni, és nem voltak jó formában.

Nagyon vártam ezt a mérkőzést, mert győriként, és volt ETO-játékosként is nagyon szurkolok ennek a két klubnak. Az FTC egyértelműen az ország egyik legnépszerűbb csapata, a DVSC pedig az utóbbi tíz évben a legjobb teljesítményt nyújtotta. Sokkal több nézőt vártam, azt gondoltam, nagyjából telt ház lesz, pláne, hogy a Debrecen a múlt héten győzött Diósgyőrben. A Fradi érdekes összeállításban, 4-1-4-1-es szerkezetben kezdett. Busai Attila a középpályán szabadon mozgott, hol éket játszott, hol visszalépett, és Sesták is rendszeresen elhagyta a helyét.

Kondás Elemér részéről jó ötlet volt a 4-3-3-as szerkezet, amelyben Varga József sokat futott, sokat támadott, szinte mindig a támadó harmadban tartózkodott volt. Mészáros Norbert gyorsasága megkopott, Máté Péter pedig kimondottan lassú. A Fradi kezdett jobban, majd az első húsz percet követően kezdett feljönni a házigazda, mert Jovanovics és Korhut a két oldalon bátrabban ment fel. Varga előtt nagy helyzet adódott, de mellé fejelt, aztán jött az első gól, ami előtt Jovanovics teljesen belógott, ezért Böde Dániel nem volt lesen. A pontrúgások mindkét oldalon jók voltak, de a másik csapat semlegesítette ezeket, hiszen felkészültek belőlük.

A szünet előtt Busai Attila eldönthette volna a találkozót, majd a fordulás utáni időszakot megnyomta a Debrecen, érezhető volt, hogy egyenlíteni fognak, odaszögezték a vendégeket, akiknek negyed órán keresztül momentumuk sem volt, de érkezett a megnyugtató második Fradi-gól. Ezután a zöld-fehérek megint kemény- és sokpasszos focit produkáltak, a szerkezetüket megtartva mentek előre. Ha egy csapat jó formában van, akkor jellemző, hogy néhány játékosa nemzetközi szinten is jónak számító teljesítményt nyújt, ilyen volt ma Leandro, Nagy Ádám, Hajnal Tamás, Böde Dániel és Lamah is. Utóbbiról a múltkor mondtam, hogy gyengén focizott, most viszont bejátszotta az egész pályát. Lehetett látni, hogy a fővárosiak élezték a játékot.

A debrecenieken viszont görcsösséget láttam, a közönség is kezd eltávolodni tőlük, nincs akkor önbizalmuk, mint a FTC-nek. Szinte csak a Barcelona tudja megcsinálni, hogy ennyit passzoljanak egymáshoz a játékosai, persze, nem akarom összehasonlítani a katalánokat a Fradival. Sajnáltam a DVSC-t, kíváncsi lettem volna, mit tud lépni a Ferencváros, ha egyenlítenek a hazaiak. Összességében teljesen megérdemelten nyert a vendégcsapat. Mindkét együttes kőkeményen alkalmazta a letámadást, az ellenfél térfelén próbálták visszaszerezni a labdát, ezért volt az átlagosnál lüktetőbb, lendületesebb a meccs. A múlt heti Fradi–MTK találkozónál egy fokozattal jobb volt. Bízom benne, hogy a Debrecen talpra áll, mert azáltal a magyar foci is jobb lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik