NB I

Videoton: nincs agysérülése a kapusnak

A székesfehérvári Filip Pajovics állapotba stabil, már el is hagyhatta az intenzív osztályt.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hétfő délutáni edzésen egy ütközést követően súlyos koponyasérülést szenvedett a Videoton FC szerb kapusa, Filip Pajovics. Kedden napközben több csapattársa mellett Kovács Zoltán sportigazgató és Balogh Attila ügyvezető is meglátogatta a székesfehérvári kórházban. A sajtóban több helyen is megjelent, hogy a sérülése életveszélyes, ennek azonban nincs alapja – írja a vidi.hu.

– Pajovicsot hétfő éjjel dr. Lencsés Tamás idegsebész-főorvos megoperálta. Kapusunk koponyatörést szenvedett és a törött csontrészt kellett eltávolítani. Fontos kiemelni, hogy agyi sérülést nem szenvedett, állapota stabil, a közérzete pedig jó. Kedden délután el is hagyhatta az intenzív osztályt és átkerült a Szent György Kórház idegsebészetére. Néhány hét múlva egy korrekciós műtétet fognak elvégezni rajta, természetesen állapotáról rendszeresen beszámolunk – mondta dr. Kovács Tibor csapatorvos.

– Egy beadást követően Pajo kivetődött a labdára, nem láttuk egymást, mert többen voltunk a kapu előterében, én szerettem volna felszabadítani, sajnos ütközés és súlyos sérülés lett a vége. Mindenki számára nagyon megrázó volt a baleset, azonnal félbeszakadt az edzés. Szörnyű érzés volt, ahogy Pajo mozdulatlanul feküdt a földön. A mentők kiérkezéséig a csapatorvos és az egészségügyi stáb stabil oldalfektetésbe helyezte őt, majd a mentő kórházba szállította. Ahogy lehetőségünk lesz rá, azonnal bemegyünk hozzá meglátogatni a kórházba. Nagyon rosszul érzem magam a történtek miatt, még akkor is, ha tudom, hogy sajnos benne van a fociban az ilyen szerencsétlen baleset. Bízom benne, hogy Pajo gyorsan fel fog épülni – mondta Fejes András.

– Az ütközés után először nagyon megijedtem, de most már a körülményekhez képest jól vagyok, fájdalmat sem érzek és tudok nyugodtan pihenni. Barátnőm azonnal itt volt a kórházban, anyukám pedig ma érkezett, nagyon sok jókívánságot is kaptam az eset óta – köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, jól esik. Van TV a kórteremben, úgyhogy tudom majd nézni a poznani meccset is, nagyon szurkolok a többieknek, bízok benne, hogy jó eredménnyel jön haza a csapat – nyilatkozta Filip Pajovics.

Olvasói sztorik