NB I

Vanczák: „Nem kellett volna kiállítani Messit”

A magyar válogatott védője szerint nem rossz, hogy belekerült az argentin világsztár pályafutásába.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.huhétfő délutáni cikkében megemlékezett róla, hogy ma, vagyis 2015. augusztus 17-én van a tizedik évfordulója Lionel Messi első válogatottbeli szereplésének. A Puskás-stadionban a magyarok elleni barátságos mérkőzés második félidejében cserélték be, de nagyjából egy perc után már ki is kellett állnia, mert a Vanczák Vilmossal szembeni párharcot követően piros lapot kapott a német Markus Merk játékvezetőtől.

A Rangadó.hu megkereste a svájci FC Sion rutinos védőjét, aki pályára lépett csapata vasárnapi kupameccsén, és valószínűleg a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn ott lesz a mieink keretében.

– Tudja, hogy minek van ma a tizedik évfordulója?
– Nem. Minek?

– Lionel Messi első válogatott mérkőzésének. Így már beugrik?
– Igen? Ma van? Nem is tudtam… Igazándiból nem tartom számon, de természetesen emlékszem, hogy élete első piros lapját ellenem kapta. Mondhatni, hogy ezáltal belekerültem a pályafutásába, ami nem rossz… – tréfálkozott Vanczák Vilmos.

– A szituációra ma is tisztán emlékszik?
– Igen, és azt is tudom, hogy már a meccs előtt is sokan várták, mert be volt harangozva, hogy ő is pályára fog lépni. Tudtuk, persze, hogy nagyon nagy tehetség. Visszahúztam, ő pedig ki akarta magát szabadítani, ezért visszaütött. A játékvezető ezt piros lappal „díjazta”, én pedig sárgát kaptam. Szerintem kár, nem kellett volna kiállítani, mert barátságos mérkőzés volt.

– A vasárnapi kupameccsen pályára lépett; van rá esély, hogy a bajnokságban is játszani fog?
– Biztosan lesz rá alkalom, mert számunkra is beindul az Európa Liga, úgyhogy három fronton kell majd helytállnunk.

– A magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Bernd Storck felvette önnel a kapcsolatot, számít a játékára?
– Igen, felhívott telefonon, beszéltünk, vázolta az elképzeléseit, és elmondta, hogy jó lenne, ha rendszeres játéklehetőséget kapnék, de ha ez nem jön össze, akkor is végezzek minőségi munkát. Ugyanazt az utat akarja továbbvinni, amit Dárdai Pál elkezdett, úgyhogy azt gondolom, a válogatott jó kezekbe került.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik