NB I

Csertői és Rossi is komolyságot kér

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerdán 45 meccsel folytatódik a Magyar Kupa első fordulója. Pályára lépnek az élvonalbeli csapatok is – a nemzetközi kupákban szereplő együttesek később csatlakoznak csak –, s kialakul a következő kör mezőnye.

Pikáns párharcokból sem lesz hiány: a Bp. Honvéd például az NB III-ba visszasorolt Győri ETO vendége lesz.

– Annak ellenére, hogy NB III-as csapattal játszunk, fel fogom hívni a játékosok figyelmét, hogy nagyon oda kell figyelnünk a mérkőzésre, mert csak akkor jöhet ki az osztálykülönbség, akkor győzhetünk, ha nem vesszük fél vállról a mérkőzést. Nagyon kell koncentrálnunk, mert a futball fejben dől el – nyilatkozta a Honvéd honlapjánakMarco Rossi vezetőedző.

Papíron a szintén élvonalbeli Paksnak is könnyű dolga lesz, de a megyei bajnokságban szereplő Maglód ellen is száz százalékot vár Csertői Aurél vezetőedző.

– Az elmúlt szezonban a maglódiak még az NB III-ban futballoztak, kiestek, és így most a megyei I. osztályba kerültek. Ez azt jelenti, hogy több osztálynyi különbség van a két csapat között. Azonban nagyot hibáznánk, ha ez elbizakodottá tenne bennünket. Ugyanakkor, nem lebecsülve ellenfelünket, egyértelműen továbbjutást várok el a fiúktól – idézi a klubhonlapCsertőit.

Bár korábban úgy volt, hogy a Maglód–Paks találkozót zárt kapuk mögött kell megrendezni, az újabb pályabejárást követően engedélyezték a szurkolók jelenlétét, így azon a találkozón is buzdíthatják a kiscsapatot szurkolói az NB I-es rivális ellen.

Olvasói sztorik