NB I

Torghelle: „Illés Bélától sokat tanultam”

Felépülése után Mervó Bence számíthat a kék-fehérek tapasztalt csatárának segítségére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vegyes idénykezdeten van túl az MTK, hiszen három forduló elteltével győzelemből, döntetlenből és vereségből is elkönyvelt egyet. A Bp. Honvéd elleni kudarc miatt nagyon bosszúsak voltak a kék-fehérek, a szombathelyi iksz viszont – az első félidőben mutatott teljesítményük miatt – talán még őket is meglepte. Csütörtökön viszont már nem a közelmúlt, hanem a közeljövő volt a téma a játékosok körében, hiszen szombat este a Diósgyőrt fogadják az Illovszky-stadionban.

Az MTK támadószekcióját a borsodiak elleni találkozón még nem erősítheti a legfrissebb igazolás, Mervó Bence – aki továbbra is kisebb sérüléssel bajlódik, ezért nem edzhet a többiekkel –, viszont minden bizonnyal ezúttal is ott lesz a pályán Torghelle Sándor. A tapasztalt csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mire számít a DVTK ellen, de szóba kerültek a játékvezetők, illetve Mervó Bence és Illés Béla is.

– A Honvéd elleni vereséget képes kompenzálni a Haladás elleni bravúros pontmentés?
– A bajnokság kezdete előtt úgy terveztük, hogy három meccset követően kilenc pontunk lesz – szerintem minden csapat így gondolkozik. A kispesti találkozót a saját hibáink miatt vesztettük el, Szombathelyen viszont az utolsó percben visszahoztuk azt az eléggé rossz mérkőzést – kezdte Torghelle Sándor. – Az első félidőben sokkal jobban játszott a Haladás, mi gyakorlatilag csak negyvenöt percet voltunk a pályán, mert az első félidőben a hazaiak gyakorlatilag azt csináltak velünk, amit akartak. Egy pontot végül megmentettünk, de ez igazándiból már történelem, hiszen szombaton újabb meccs következik. Nem lesz egyszerű, mert a Diósgyőr nem kezdte valami jól az idényt. Legutóbb hazai pályán az utolsó percekben vesztettek a Videoton ellen, ezért szerintem úgy fognak idejönni, hogy meg akarják mutatni, igenis jó csapatuk van.

– Nagyon ritka, hogy ekkora kettősség legyen egy csapat teljesítményében egy mérkőzésen belül. Sikerült megfejteni, hogy mi történt az MTK-val a szombathelyi meccs első félidejében?
– Egy napot szántunk arra, hogy megbeszéljük ezt a mérkőzést, szerdán elemeztük a hibákat. Nagyon egyszerű a dolog, agresszívabban és keményebben kell játszanunk. Az első félidőben távol voltunk az emberektől, nem vettük fel őket, tulajdonképpen egyetlen párharc nélkül lehoztuk az első félidőt. Ezen kell változtatni, de már a második felvonásban is jobban csináltuk.

– Az új bajnokság eddigi három meccsén már három sárga lapot begyűjtött, és ha ez így folytatódik, a hatodik fordulóban éppen előző klubja, a Videoton ellen nem játszhat eltiltás miatt…
– Ha felmegyek a pályára, eléggé agresszívan és keményen játszom, de például piros lapot az utóbbi három évben nem kaptam. Benne vagyok ebben a skatulyában, és ebből nagyon nehezen tudok kijönni. Úgy érzem, a bírók jobban odafigyelnek rám. Valakinek elnéznek egy-két dolgot, nekem viszont azonnali hatállyal jön a sárga lap. Ez van… Valamelyik játékvezető egyébként velem is elnézőbb, és jobban engedi a keményebb játékot, valamelyik viszont azonnal „besárgáz”.

– Mervó Bence az első MTK-s interjújában azt mondta, hogy „Torghelle Sanyi is nagyon jó fej”. Mi a véleménye, Mervó Bence is jó fej?
– Még nem edzettünk együtt, mert van egy kisebb sérülése, még meg kell ismernem őt, hogy milyen srác, meglátjuk…

– Nyilván vannak olyan mesterfogások, amiket majd elleshet öntől. Ha igényli, nyilván segíteni fog neki.
– Persze, nálunk minden fiatal tanulhat az idősebbektől, ha együtt edzünk. Amikor én voltam fiatal, én is tanultam az idősebbektől, remélem, ők is fognak. Bár teljesen más a karakterünk és a játékstílusunk, de a magyar játékosok közül Illés Bélától és Pisont Istvántól sokat ellestem és tanultam.

Olvasói sztorik