NB I

Hosszabbított a Fradi-fiatal

Nagy Ádám egyre komolyabb szerepet kap az NB I-es felnőtt csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az FTC bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Nagy Ádámmal. A fiatal középpályás lassan beverekszi magát az NB I-es felnőtt csapat kezdőjébe, az új megállapodás értelmében 2018 nyaráig a zöld-fehérek játékosa lesz – írja aklub honlapja.

A húszéves Nagy Ádám a labdarúgás alapjaival a Goldball FC-ben ismerkedett meg, majd a Vasas utánpótlásában futballozott. 2011 és 2013 között spanyolországi és portugáliai akadémiákon fejlődött tovább, majd 2013 nyarán érkezett a Fradiba. Első ferencvárosi idényében az NB III-as, a 2014–2015-ös szezonban pedig a bajnoki címet szerző U21-es csapat alapembere volt. Tavaly ősszel a Ligakupa csoportkörében, Pakson a felnőttek között is bemutatkozott, majd tavasszal szintén a tolnai városban az NB I-es debütálására is sor került.

A Videoton elleni győztes Magyar Kupa-döntőben kezdőként lépett pályára, majd másnap már utazott is az U20-as világbajnokság helyszínére, Új-Zélandra, ahol a nyolcaddöntőig jutó magyar válogatott valamennyi mérkőzésén pályára lépett. Augusztus 12-én, Olaszország ellen pedig az U21-es nemzeti csapatban is bemutatkozhat.

Nagy Ádám alapvetően védekező középpályás, a Vasas ellen azonban nagyon jó teljesítményt nyújtott a jobb szélen is – az első találat előtt ő adta a gólpasszt Böde Dánielnek. A fiatal magyar játékosra Somalia távozásával még komolyabb szerep hárulhat a mostani szezonban.

Olvasói sztorik