Nemzetközi foci

Háromnegyed-milliárdot kap a Fradi

Úgy tűnik, a zöld-fehérek valóban bombaüzletet kötöttek a franciákkal Somalia ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A brazil Somalia olyan összegért távozik a francia élvonalba, amely Magyarországon játszó labdarúgó esetében szinte egyedülálló az elmúlt évtizedet tekintve – mondta Orosz Pál vezérigazgató annak apropóján, hogy a Ferencvárosi TC hivatalosan is bejelentette légiósa távozását a francia élvonalbeli Toulouse csapatába.

A Fradiból származó információ szerint Somália 2.4 millió euróért (mai árfolyamon nagyjából 745 millió forintért) igazolt Franciaországba, így valóban ő az utóbbi tíz év legnagyobb üzlete a magyar labdarúgásban – írja a Sport24.hu.

A 26 éves játékos szerződése az idei szezon végéig élt, az FTC hároméves hosszabbítást ajánlott neki, ez a mostani fizetésének több mint a dupláját tartalmazta, ám a Ferencváros ezzel sem tudott versenyezni a világ egyik legjobb bajnokságában szereplő Toulouse ajánlatával.

Ha hozzátesszük, hogy hivatalosan a spanyol David Mateos is pénteken távozott a Fraditól az amerikai Orlando City-hez, akkor a zöld-fehéreknek anyagilag kétségtelenül örökké emlékezetes a mai nap.

Olvasói sztorik