NB I

Megalázó ajánlat Váczi Zolinak

Havi nettó hatvanezerért, kéthónapos próbaidőre akartak neki munkát adni Békéscsabán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Elege lett Váczi Zoltánnak. A korábbi válogatott futballista kifogásolja, hogy havi 60 ezer forintért akartak neki munkát adni, miközben a vezetők csak próbaidős feladatról beszélnek – írja a Nemzeti Sport cikke nyomán a Blikk.

Néhány héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy Váczi visszatér Békéscsabára, ahol NB I-es futballista lett. Akkor még arról volt szó, hogy a korábbi támadó az utánpótlásképzésben kap szerepet, és Zoran Szpisljak vezetőedző döntése alapján akár az NB I-es csapat támadóival is foglalkozhat a későbbiekben, sőt Békés megyében tehetségeket kutathat fel az élvonal újonca számára. A békéscsabai közönség korábbi kedvencével azóta nagyot fordult a világ.

– Az igazgatóság elnökétől, Kovács Mihálytól olyan „remek” ajánlatot kaptam, hogy el kellett gondolkodnom: megérdemlem én ezt? Tudják, miről szólt az ajánlat? Hatvanezer forintos nettó fizetés két hónap próbaidőre! Ennyi erővel arra is felkérhettek volna, hogy locsolgassam a klubházban a virágokat… Nagy volt bennem a várakozás, szerettem volna segíteni az Előrének, de Igricz Mihály klubigazgatóval már közöltem, hogy nem kérek ebből a megalázó ajánlatból. Nem értem, miért volt szükség olyan labdarúgók leigazolására, akik csak a kispadon ülnek. Szerettem volna, ha az előrelépés érdekében Békés megye összefog, de minden azt mutatja, itt nincs szükség Váczi Zolira… – fakadt ki a 49 éves Váczi Zoltán.

Az igazgatóság elnökének, Kovács Mihálynak más a meglátása az üggyel kapcsolatban.

– Furcsa szituáció ez… Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Váczi Zoltánt már januárban szerettük volna idehozni, felajánlottuk neki, hogy dolgozzon az utánpótlásunkban az egyik gyerekcsapat mellett, ám „elfelejtett” eljönni az első edzésre – mesélte a klubvezető. – A múltjára való tekintettel most nyáron újra segítő kezet szerettünk volna nyújtani neki, ám ő több százezer forintos nettó fizetést kért, és mi részmunkaidős tevékenységre ennyit nem tudunk adni. Próbaidőre szerettük volna felvenni, hiszen hosszú évekig nem volt itthon, Békéscsabán, úgy voltunk vele, először nézzük meg, hogyan dolgozik, utána leülünk tárgyalni az esetleges hosszútávú közös jövőről. Ajánlottunk neki egy szerződést, amit ő a maga módján elutasított, és telekürtölte a médiát, hogy mennyire nem becsülik meg.

Olvasói sztorik