NB I

Újratervezés a Honvédnál: hét helyett kilenc

Vernes Richárd tudja, hogy a kispesti kezdőcsapatba vezető út gólokkal van kikövezve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 23 éves középpályás, Vernes Richárd, valamint csapata, a Bp. Honvéd számára is remekül kezdődött az új bajnokság. A játékos az előző idényt Ausztráliában kezdte, de egy súlyos sérülés miatt több hónapot ki kellett hagynia. A felépülése után újra csatlakozott a kispestiekhez, és bár a kezdőcsapatba még nem került vissza, az élvonal második fordulójában győztes gólt szerzett az MTK elleni találkozó hajrájában.

A Rangadó.hu érdeklődésére Vernes elárulta, hogy a bajnoki rajt előtt hét pont megszerzését tervezték az első három fordulóban, de miután ebből hat már megvan, az eredeti célt kilencre módosítanák, és a Debrecen elleni, vasárnap esti mérkőzést is győzelemmel abszolválnák.

– Legutóbb akkor beszélgettünk, amikor még több ezer kilométerre volt és Ausztráliában játszott. Több hónap távlatában milyen érzésekkel emlékszik vissza arra az időszakra?
– Vegyes érzések vannak bennem, mivel nem úgy alakult, ahogy terveztem, sajnos a sérülés, és egy-két betegség sem került el, tehát nem mondható szerencsésnek az a túra. Néhány meccsen bizonyítottam, hogy ott is megálltam a helyemet, ennek örülök, viszont jött egy súlyos sérülés – kiugrott a vállam, és meg kellett műteni –, ami kettétörte az egész szezonomat. Onnantól viszont csak rossz emlékeim vannak – magyarázta Vernes Richárd.

– De azért a külföldi szerepléstől nem vette el a kedvét egy életre, ugye?
– Egyáltalán nem. Ha lehetőségem nyílna, szívesen kipróbálnám magamat más országokban is.

– A távolléte alatt mennyit változott a kispesti csapat? Ugyanabba a közegbe csöppent, amikor visszatért?
– Nem sokat változott, néhány játékos kicserélődött, de nagyjából ugyanaz a keret, viszont pozitívum, hogy több fiatal és több régi akadémista van a csapatban, ezáltal szerintem jobb is a hangulat az öltözőben, ez pedig meg is látszik a pályán.

– Sokan meglepetésként értékelik a Bp. Honvéd jó bajnoki rajtját. A nyári felkészülés alapján számított ilyen jó kezdésre?
– Úgy készültünk, hogy az első három meccsből minimum hét pontot szeretnénk gyűjteni. Előnyként könyveltük el, hogy a Videoton, az MTK és a Debrecen is a nemzetközi porondon játszik, és nem biztos, hogy a legjobb kezdőcsapatuk lép pályára ellenünk, ebből pedig tudunk profitálni. Úgy gondolom, az első néhány fordulóban bárkit meg lehet fogni, ez szerencsére eddig nekünk sikerült, és ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy szeretnénk a következő meccsen is itthon tartani a három pontot.

– Jól sejtem, hogy egyénileg a következő célja a kezdőcsapatba való visszakerülés?
– Igen. Úgy érzem, amit tudok, megteszek, és ugyanígy fogom tovább csinálni. Ha a mester úgy gondolja, hogy a kezdőcsapatban számít rá, akkor örülni fogok, ha nem, akkor rúgok még egy gólt, és legközelebb talán kezdő leszek…

Olvasói sztorik