NB I

Rasszizmus és fenyegetés a strandon

Egy strandfocista a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel, ezért hét hónapra eltiltották.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága július 28-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A fegyelmi határozatok terén az OTP Bank Liga 2014–2015-ös idényének tavaszi évadában tapasztalt pozitív tendencia az új bajnokságban is folytatódik: az első fordulókban a korábbinál kevesebb esetben kellett a fegyelmi bizottságnak elmarasztaló ítéletet hoznia a szurkolói szabályszegések miatt.

A második fordulóban egyetlen mérkőzés kapcsán hozott elmarasztaló határozatot a testület, igaz, az Újpest szurkolói részéről tapasztalt kirívó sportszerűtlenségért magas, 500 ezer forintos büntetést kellett kiszabnia. A szurkolók a Vasas otthonában rendezett mérkőzésen többször, hosszabb ideig szidalmaztak egy másik sportszervezetet (a Ferencvárost), valamint más sportszervezet vezetőjét (az MTK-elnök Deutsch Tamást), illetve megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik nemzettel (Románia) kapcsolatban. Cselekedetüket a fegyelmi szabályzat 101-es paragrafusának második bekezdése alapján kirívó sportszerűtlenségnek ítélte meg a FEB, és ennek megfelelően hozta meg határozatát.

A Vasas–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Tomiszlav Pajovics (Vasas) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésről szóló eltiltást kapott.

Strandlabdarúgás

Ulviczki Attila (Bodon FC) mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezetők személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt és egy műanyag vizes palackot a játéktérre dobott, a mérkőzésen való részvételtől 2015. július 28. napjától kezdődően 6 hétre szóló eltiltást kapott.

Ivitz Zoltán Ferenc (Bodon FC), mert a játékvezetőre rasszista megjegyzést tett, majd a játékvezetővel szemben szóval és mozdulattal is fenyegetően lépett fel. A technikai zóna környékét csak a rendezők intézkedésére hagyta el, emiatt 2 percig állt a játék. A lelátóról a játékvezetőt szóval újból megfenyegette, minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2015. július 28. napjától kezdődően 7 hónapra szóló eltiltást kapott.

A Bodon FC-t két labdarúgójának (Ulviczki Attila és Ivitz Zoltán Ferenc) súlyosan sportszerűtlen viselkedéséért 30 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik