NB I

Százmillióval többet kap Matyi Dezső?

Módosultak a PMFC megvásárlásáról szóló feltételek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pécsi közgyűlés június 30-án adott felhatalmazást a tárgyalásokra a PMFC megvásárlásáról, bruttó 300 millió forintig terjedő határig. Ez három hét alatt legalább százmillió forinttal emelkedett – írja a Pécsi Napilap.

A június végi rendkívüli közgyűlés 300 millió forint bruttó összegig hatalmazta fel tárgyalásra a városvezetést, ehhez képest a legutóbbi jogi és ügyrendi bizottsági ülésen már arról szavaztak, hogy ezt az összeget 300 millió forint plusz ÁFÁ-ra szükséges módosítani. Vagyis kapásból 81 millió forinttal többet kell kifizetni a városnak. Ha ez még nem lenne elég, Matyi Dezső megkapja a Király utca 7. szám alatti ingatlant is, ami egyrészt a jelenlegi Frei Kávézót tartalmazza, valamint az ebben a társasházban lévő lakásokat.

Ez az ingatlan azonban a Pécs Holding tulajdonában van, így a tárgyalásokba őket is be kell vonni, ráadásul mivel a Holdingot jelentős hitel terheli, a hitelező banknak is lehet beleszólása az ügyletbe. Mivel egy Király utcai frekventált ingatlan nem a kétfilléres kategóriába tartozik, nyugodtan mondhatjuk, hogy Matyi Dezső legalább ötven százalékkal megemelte azt az összeget, amelyet a közgyűlés a PMFC megvásárlására szánt – teszi hozzá a lap.

Olvasói sztorik