NB I

Rajtol a 12 csapatos NB I

A Fradinál a bajnoki cím a cél; mumust fogad az Újpest az OTP Bank Liga első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tizenegy év után újra 12 csapattal rajtol szombaton az OTP Bank Liga 2015–2016-os idénye. Minden együttes háromszor találkozik majd a riválisaival a 33 fordulós pontvadászatban.

A címvédő Videoton a Bp. Honvéd vendége lesz a nyitókörben. A fehérvári együttes átalakult a rövid holtszezonban, többek között távozott a vezetőedző Joan Carrillo, a csapatkapitány Sándor György, a gólkirály Nikolics Nemanja, valamint a kapuban rendkívül megbízható teljesítményt nyújtó Juan Calatayud is. A kispadra a francia Bernard Casoni ült le, a gárda már az ő irányításával szenvedett otthon 3-0-ás vereséget a Ferencvárostól a Szuperkupa-meccsen, majd kedden a Bajnokok Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén 1-0-ra nyert a walesi The New Saints vendégeként.

A 28-szoros bajnok Ferencváros 2004 óta nem végzett a tabella élén, a klubnál most kimondott cél a végső siker. Ennek érdekében mindent meg is tettek a zöld-fehérek vezetői, ugyanis megszerezték többek között Radó Andrást és Leandrót, valamint kölcsönszerződése után megvásárolták az elmúlt szezonban kiváló teljesítményt nyújtó ecuadori Cristian Ramírezt. Thomas Doll irányításával a Ferencváros sorozatban húsz bajnoki meccs óta veretlen, legutóbb még tavaly októberben, a tizedik fordulóban, a Diósgyőr vendégeként szenvedett vereséget.

A fővárosiak – akik csütörtökön hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedtek a bosnyák Zeljeznicartól az Európai Ligában – vasárnap a Haladás otthonába látogatnak. A szombathelyieknél a bajnoki szünetben véglegesítették a vezetőedzői poszton Mészöly Gézát, akinek az irányításával a csapat kiharcolta a bennmaradást.

A nyitóforduló egyik érdekes párharca a Paks újpesti vendégjátéka, a lila-fehérek otthon ugyanis legutóbb 2010-ben tudták bajnoki mérkőzésen legyőzni a Tolna megyei csapatot, amely azóta sorozatban ötször hozta el a három pontot a Szusza Ferenc Stadionból.

A két feljutó közül a Vasas a Diósgyőr otthonába látogat, míg a Békéscsaba az EL-ben csütörtökön Rigában 2-2-es döntetlent elérő Debrecent fogadja.

Az elmúlt idényben bronzérmes MTK – amely már az első körben búcsúzott a második számú európai kupasorozattól – a Puskás Akadémiával találkozik.

Az OTP Bank Liga mezőnye azt követően lett 12 csapatos, hogy az előző, 16 gárdát felvonultató szezon végén öt klub, a Győr, a Kecskemét, a Nyíregyháza, a Pécs és a Pápa nem kapott az első osztályú induláshoz szükséges licencet, a Dunaújváros pedig a pályán elért eredménye alapján búcsúzott.

A mostani idényben előbb minden csapat oda-visszavágót játszik egymással, majd a harmadik körben az előző bajnokság első hat helyezettje szerepelhet hazai környezetben.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Július 18. szombat

18 óra: Újpest FC – Paksi FC, játékvezető: Szabó Zsolt (M4)

18 óra: Diósgyőri VTK – Vasas FC, játékvezető: Solymosi Péter

18 óra: MTK – Puskás Akadémia, játékvezető: Andó-Szabó Sándor

20.30: Bp. Honvéd – Videoton FC, játékvezető: Vad II István (M4)

Július 19. vasárnap

18 óra: Békéscsaba – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Pintér Csaba

18 óra: Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC, játékvezető: Kassai Viktor (M4)

Olvasói sztorik