NB I

DVTK: ketten is hosszabbítottak

A diósgyőriek saját nevelésű játékosa, Oláh Bálint pedig megkapta élete első profi szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aláírta élete első profi szerződését a DVTK-val Oláh Bálint, míg Icsó Zsolt és Timkó István meghosszabbították június 30-án lejáró szerződésüket, így ők is csatlakoztak azokhoz a fiatalokhoz, akik hosszú távon Diósgyőrben képzelik el a pályafutásukat, és akikre a klub is számít – írja a klub honlapja.

Mindhárom fiatal Diósgyőrben kezdett el focizni hatéves kora előtt, és mindhárman bemutatkoztak már a Ligakupában a felnőttek között.

– Az elmúlt hónapokban a szurkolóink is láthatták, hogy vannak tehetséges saját nevelésű labdarúgóink, akik nem ijednek meg akkor sem, ha a mély vízben, a felnőttek között kel bizonyítaniuk – mondta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Bálinttal tovább nőtt azon utánpótláskorú játékosaink köre, akik alázatos munkájuknak, teljesítményüknek, hozzáállásuknak és nem utolsó sorban személyiségüknek köszönhetően kiérdemelték, hogy profi labdarúgónak mondhassák magukat. Külön öröm számomra, hogy Zsolt és István meghosszabbította kontraktusát, hiszen a jövőben rájuk is számítunk. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy mindannyiuk esetében ez egy megelőlegezett bizalom. Az utánpótlásban dolgozó szakembereinknek szeretném megköszönni az elmúlt években végzett munkájukat, hiszen ez nem csak a játékosok, hanem az ő érdemük is. Bekő Balázs nagy figyelmet fordít a fiatalokra, tudatosan és örömmel építi be a tehetségeket, így biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb mindenki megkapja majd a lehetőséget. A napokban várhatóan tovább nő majd a profi szerződéssel rendelkező játékosok sora, hiszen a célunk az, hogy a nem is olyan távoli jövőben helyi srácok alkossák majd a DVTK csapatának a gerincét.

Olvasói sztorik