Nemzetközi foci

Négyet kapott a Diósgyőr a Maccabitól

Hiába védett Antal Botond büntetőt, a Maccabi Tel-Aviv 4-0-ra verte a DVTK-t felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-4 (0-2)
Leoben, Ausztria
DVTK: Antal B. (Rados, a szünetben) – Okuka (Eperjesi, 75.), Lipták (Balogh A, 78.), Kovács G. (Boros, 67.), Nemes M. (Huszics, a szünetben) – Egerszegi (Csicsvári, 78.) – Nikházi (Németh M., 67.), Koman (Halmai, 67.), Bognár I. (Barczi, a szünetben), Bacsa (Icsó, 75.) – Grumics (Takács T., a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Micha (38., 50.), Itzhaki (45.), Igiebor (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az izraeli bajnok és kupagyőztes Maccabi Tel-Aviv ellen játszotta negyedik edzőmeccsét a Bükfürdőn edzőtáborozó Diósgyőri VTK. A két együttes az osztrák Loebenben csapott össze.

A negyedik percben máris Antal Botond volt munkában: bár a kapus elcsúszott, bravúrral így is hatástalanította az első izraeli lövést. Egy perccel később Tibi fejese szállt fölé, újabb lehetőséget rontott el a Maccabi. Nagy iram jellemezte a meccset, odatették magukat a csapatok – derült ki a DVTK honlapjánaktudósításából.

A huszadik percben Grumics labdájáról maradtak le a társak, majd Koman lőtt a blokkba egy legurított szabadrúgásból. Egyre bátrabb diósgyőri támadások jöttek, de a gól nem akart összejönni. A vendégek is közel kerültek a vezetéshez: Kovács Gábor szabálytalankodott a tizenhatoson belül, de Antal Botond a megítélt büntetőt és a kipattanót is védte. A 38. percben azonban már Antal is tehetetlen volt: Micha tekert a hosszúba egy kavarodás után (0-1). A játékrész végén egy izraeli kontra is beakadt: Itzhaki találatával kettővel ment a szünetben a Maccabi (0-2).

A második játékrészt góllal nyitotta az izraeli bajnok: Micha 16 méterről lőtt a jobb alsóba (0-3). Az 55. percben Lipták fejjel veszélyeztetett, majd a másik oldalon Radosnak kellett nyújtózkodnia egy életerős lövést követően. A 65. percben jött a következő izraeli gól: Igiebor fejesénél volt tehetetlen Rados (0-4). A gól után egy újabb Rados-védést jegyezhettünk fel – a Maccabi esélyt sem adott a Diósgyőrnek. A vége 0-4.

– Nagyon erős csapat a Maccabi, ezt bizonyította is a mérkőzés folyamán. Főleg az első sora futballozott nagyon jól. Sokáig kiegyenlített volt a találkozó, de mi ma fejben voltunk gyengék. Olyan hibákat követtünk el, ami számomra érthetetlen. Ez nem fizikai állapottól és nem felkészültségtől, hanem a fejtől függ. Ha fejben nem vagyunk erősek, márpedig ma nem voltunk azok, akkor belefuthatunk egy ilyen vereségbe is. Ez lehet a tanulsága a mai mérkőzésnek – mondta a találkozó után Bekő Balázs vezetőedző.

Olvasói sztorik