NB I

Szent a béke Szima és a város között

Közös nevezőre jutott Papp László debreceni polgármester és a DVSC elnöke, Szima Gábor.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

A DVSC Futball Szervező Zrt. keddi közgyűlése százszázalékos támogatottsággal elfogadta a debreceni önkormányzat azon javaslatait, amelyek hosszabb távon garantálhatják, hogy a város tevékenyebben vehessen részt a futballklub életében és a korábbinál nagyobb befolyással rendelkezzen a részvénytársaság igazgatóságában – írja a Hajdú Online.

Arról is döntés született, hogy a zrt. – melyben a cívis önkormányzat 25.6 százalékos tulajdonos – névértéken visszaszerezhesse Szima Gábor egyik cégétől azon üzletrészeit, amelyektől most kénytelen volt megválni egy harminc napnál régebbi adótartozás miatt. A részvénytársaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón a DVSC többségi tulajdonosa, Szima Gábor és Debrecen polgármestere, Papp László egyaránt elégedettségének adott hangot.

Korábban írtuk:

Feloldották a konfliktust: a részletekről kedden közös tájékoztatót tart a debreceni polgármester, Papp László és a Debreceni VSC elnöke, Szima Gábor – írja a Dehir.hu.

Feszült volt a viszony az utóbbi másfél hétben a városvezetés és Szima Gábor, a DVSC elnöke között. Az ok: Szima Gábor át kívánta alakítani a DVSC Futballszervező Zrt-t, amire a városi közgyűlés (a cégben az önkormányzatnak 25 százalék a tulajdona) a polgármester javaslatára nemet mondott. Papp László polgármester úgy nyilatkozott, az átalakítás nem a Lokit szolgálja, mert fennáll a veszélye, hogy a kaszinós cégekből kevesebb osztalékot kap a DVSC.

Később a város az új igazgatóság összetételére is javaslatot tett, amit – finoman szólva – nem üdvözölt Szima Gábor.

A cég igazgatóságának, felügyelőbizottságának, cégvezetőjének megbízatása kedden lejár. Eredetileg pénteken választott volna új tagokat az igazgatóságba és az fb-be a DVSC közgyűlése, de akkor elnapolták keddre a döntést.

A Dehir.hu információi szerint Papp László és Szima Gábor az elmúlt napokban megállapodtak, és sikerült feloldani azokat az aggályokat, melyeket a polgármester korábban megfogalmazott. Erre utal az is, hogy a DVSC Futballszervező Zrt. kedd délelőtti közgyűlésén történtekről 13 órakor közös sajtótájékoztatót tart Papp László és Szima Gábor a klub irodájában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!