NB I

Lang Ádámot hivatalosan is bemutatták

A Győri ETO-tól érkező 22 éves játékos három évre kötelezte el magát Székesfehérváron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Június 16-án a Rangadó.hu elsőként számolt be arról, hogy Lang Ádám a Videotonhoz szerződik. A válogatott játékost hivatalosan ma mutatták be új klubjánál.

A 22 éves, veszprémi születésű és nevelésű Lang három évvel ezelőtt igazolt a Győri ETO-hoz, ahol 57 bajnoki meccset játszott. A magyar válogatottban 2014 májusában, a dánok elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, amit azóta négy fellépés követett. 2013-ban bajnoki címet és Szuperkupát nyert a Győrrel.

– Voltak megkereséseim más csapatoktól is, de mindent mérlegelve a székesfehérváriak ajánlata volt a legjobb. A Vidi egy nagy klub, amelyik nagy célokért küzd, és amelyikben szem előtt vagyok a válogatott szempontjából is. Ehhez persze először is stabilan kell játszanom, ami nem lesz könnyű, hiszen kitűnő belső védők szerepelnek a csapatban. De soha nem féltem a munkától, az edzéseken és a meccseken is mindig a maximumot nyújtom. Új vezetőedzővel kezdtük a szezont, minden játékos tiszta lappal indult. Mindent meg fogok tenni, hogy a kezdőbe kerüljek. Több játékost ismerek a válogatottból, ez is segítette a beilleszkedésemet, de amúgy is társasági embernek tartom magam, és az a tapasztalatom az elmúlt néhány nap alapján, hogy egy roppant befogadó közegbe csöppentem – mondta Lang Ádám avidi.hu-nak.

– Fiatal kora ellenére rutinos játékos Lang Ádám, aki a klubcsapatában és a válogatottban is kiegyensúlyozott játékot mutatott, legutóbb épp Juhász Roland oldalán a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A klub hosszú távú koncepciójába illeszkedik. Szerettük volna megszerezni, örülök, hogy sikerült – nyilatkozta Burcsa Győző klubigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik