NB I

UEFA-levelezés: a Nyíregyházának van igaza

A Balbinot-ügyben nem született bírósági ítélet; jogtalan volt a Spartacus kizárása az MLSZ részéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Miközben a szövetség folyamatosan arról beszél az indoklásában a kizárás kapcsán, hogy nem lett időben kifizetve Diego Balbinot, a Nyíregyháza Spartacus korábbi játékosa, az UEFA egyik levelezése megerősítette, hogy a klubnak van igaza, azaz nem is kellett volna kifizetni az egykori légióst.

Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók három európai szervezetének főtitkárai 2014 márciusában és 2015 májusában is azt írták az MLSZ-nek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja, vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni.

Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott hároméves határidő is letelt. Sőt, a nyitott kérdések közé teszi, és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesíti. A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán – írja a nyiregyhaza.hu.

– A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerződésre vonatkozó szerződési feltételeit, a záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben – magyarázta Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője. – A klub ennek megfelelően járt el a Balbinot-ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett. Vagyis engedett a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata – amelyre az UEFA levelében is utalnak –, hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben. A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik