NB I

Sebők Zsolt hazatér Ciprusról

A rutinos kapus szóban már megegyezett egy magyar csapattal, amely nem az NB I-ben szerepel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy korábbi cikk szerint a ciprusi élvonalba feljutó Páfosz FC magyar kapusa, a 36 éves Sebők Zsolt nem újítja meg szerződését, mert vissza akar térni Magyarországra. A rutinos hálóőr négy évvel ezelőtt a Videotontól igazolt a szigetországba.

– Másodikok lettünk a másodosztályban, tehát feljutóhelyen végeztünk, és ezzel elértük a kitűzött célunkat – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Sebők Zsolt. – A szezon szerencsére nekem is jól sikerült, az idény háromnegyed részében én védtem, és az egyik legkevesebb gólt kaptuk. Csapatszinten és egyénileg is jól sikerült az évem.

A 36 éves kapus honlapunknak megerősítette azokat a híreket, miszerint elhagyja Ciprust, és Magyarországon folytatja karrierjét.

– Már haza is jöttünk. A ciprusi csapat szerette volna, hogy maradjak, de nem tudtunk megegyezni. Itthonról már régóta beszélgettünk egy csapattal, amellyel szóban meg is egyeztünk, aláírt szerződésem azonban még nincs. Amint ez megtörténik, akkor úgyis bejelentjük. Annyit elárulhatok, hogy nem NB I-es klubról van szó. Kint nem sikerült megegyeznünk az anyagi dolgokban, és már tavaly is szó volt arról, hogy hazatérek, de végül abban maradtunk, hogy még egy évet Cipruson maradok. Most aztán élesedett a helyzet az itthoni csapattal, és remélhetőleg hosszú távú dolog lesz, ezért inkább azt választottuk, hogy hazajövünk.

A Cipruson töltött négy szezon alatt sajnos Sebők is tapasztalta, hogy az ottani kluboknak gyakran gondja akad a bérek kifizetésével…

– Folyamatos probléma volt a fizetéssel, a négy év alatt volt pereskedésem is. Idén rendezettebb körülmények voltak, most „csak” egyhavi fizetés maradt benn. Cipruson ez folyamatos probléma, sajnos.

Olvasói sztorik