NB I

Dzsudzsák: Őszinték vagyunk egymáshoz, ez új dolog

A magyar válogatott csapatkapitánya szerint Finnországban is sikerülhet, ami idehaza összejött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pénteki, Litvánia elleni 4-0-s edzőmeccs-siker, illetve a szombati, finnországi Európa-bajnoki selejtező között „félidőben” sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott Telkiben. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a barátságos találkozóval kapcsolatban a pozitívumok mellett a negatívumokról sem felejtett el beszélni.

– Nagyon örülök, hogy sikerült hozzájárulnunk ahhoz, hogy mindenki bizonyítson Dárdai Pálnak. Az első félidőben harminc perc alatt eldöntöttük a mérkőzést egy ilyen felforgatott csapattal – mondta a Litvánia elleni, debreceni győzelemről az orosz Dinamo Moszkva szélsője. – De nem szeretném túlbeszélni, mert ez a meccs a múlt héten sem volt annyira fontos, hogy ennyit beszéljünk róla. Örülünk, hogy négy-nullra nyertünk, négy szép gólt rúgtunk és a helyzetkihasználással elégedettek lehetünk, de szerintem sokkal fontosabb, hogy a héten milyen munkát tudunk végezni, és a finnek ellen hogyan tudjuk véghez vinni, amit tervezünk.

A litvánok elleni meccsen negyed óra alatt jött össze a négy találat, de az első félidőben tíz perc, illetve a teljes második felvonás hagyott kívánnivalót maga után. Dzsudzsák szerint ilyen üresjárat Helsinkiben nem fér bele.

– Nagyon remélem, hogy eleve nem is lesz ilyen gyengébb tíz percünk, de inkább a második félidőt kell abszolút elfelejteni, mert akkor kicsit kényelmesebbé vált a társaság. Ez Finnországban semmiképpen nem fér bele, mert itthon is bizonyította a finn csapat, hogy képes nagyon gyorsan gólhelyzetet teremteni. Vannak nagyon jó játékosai, elég, ha csak Roman Eremenkót emelem ki, neki nem kell sok terület ahhoz, hogy megbontsa a védelmünket. Bízom benne, hogy maximálisan felkészülünk, és nem lesz üresjárat a meccsen.

Mivel – a szövetségi kapitány által is – kimondottan a győzelem a mieink célja idegenben, az eddigiektől némileg eltérő játékstílusra és taktikára lesz szükség Finnországban.

– Remélem, hogy amit tudunk, az elég lesz. Dárdai Pál elmondta, hogy ezen a héten teljesen más jellegű felkészítést fogunk kapni, abszolút a finneken lesz a hangsúly, sok rögzített szituáció lesz, és a támadások befejezésére is nagy hangsúlyt fogunk fektetni. Ki lett mondva, és a szövetségi kapitány részéről is meg lett erősítve, hogy igenis nyerni szeretnénk, azért utazunk ki. Sok meccsel ezelőtt, hónapokkal ezelőtt is hangoztattuk már, hogy ha valamit el szeretnénk érni ebben a csoportban, akkor igenis ki kell mondani, hogy bizonyos meccseken nyerni szeretnénk, bizonyos meccseken pedig akkor is elégedettek lehetünk, ha csak egy pontot szerzünk. Egyszer már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megverni a finneket. Fegyelmezett játékkal, tudatos kivitelezéssel megszerezhetjük a három pontot – természetesen ez lebeg a csapat szeme előtt –, amivel nagy lépést tennénk afelé, hogy egy picit megbolygassuk a csoportot, illetve biztosítsuk, hogy nagyon komoly ki-ki meccs lesz a szeptemberi a továbbjutást illetően.

Az őszi, hazai selejtezőn Gera Zoltán hajrágóljával a mieink győztek 1-0-ra. A csapatkapitány szerint nincs nagy különbség az akkori és a mostani felkészülés között.

– Akkor is úgy készültünk, hogy nyerni akarunk, és most is győzni szeretnénk. Azt a mentalitást egy picit mindenkinek nehéz volt átvennie, hogy jött valaki, aki a jót és a rosszat is meri vállalni a sajtó előtt és a csapaton belüli megbeszélés során is. Nagyon sokat fordult a csapat mentalitása. Őszinték vagyunk egymáshoz, ez új dolog volt a csapat számára, ezt Pali abszolút megvalósította, a keret pedig beállt mögé. Idegenben lesz a meccs egy olyan csapat ellen, amelyet itthon már megvertünk egyszer. Meglátjuk, mire lehetünk képesek, de mi, játékosok merjük vállalni, hogy nyerni szeretnénk, nyerni megyünk. Hogy milyen játékkal és hogyan… Valószínűleg Pali sem fogja azt nyilatkozni, hogy négy góllal szeretnénk győzni, mint pénteken. A Feröer-meccset nyögvenyelősen, de behúztuk, és ugyanúgy három pontot kaptunk érte. Teljesen mindegy, hogyan, csak nyerjünk – mondta végül Dzsudzsák Balázs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik