NB I

Bekő Balázs munkába állt Diósgyőrben

Sok beszélgetés lesz, mert az új edző meg szeretné ismerni a játékosok személyiségét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bekő Balázs ezidáig kecskeméti munkájára koncentrált, kedden azonban személyesen is felvette a munkát új állomáshelyén, Diósgyőrben, ahol először Árki Gábor sportigazgatóval, illetve az utolsó öt mérkőzést páratlan sikerrel abszolváló Vitelki Zoltánnal és stábjával egyeztetett.

– Azt kértem a játékosoktól, hogy pihenjék ki magukat az utolsó bajnoki mérkőzés és a felkészülés kezdete között – mondta a DVTK honlapján az új vezetőedző, Bekő Balázs. – Két hét alatt úgysem lehet annyira leépülni, ami nagy hátrányt okozna, ugyanakkor fel lehet töltődni, és megújult mentális energiával lehet kezdeni a munkát. Nekem is szükségem van az elveszett energiák pótlására, de ahogy megérkeztem Diósgyőrbe, már érzem is, hogy kezdek feltöltődni.

Idén nyáron is nagyon rövid szünetet kapnak a játékosok, utána viszont indulhat a felkészülés. Június 15-től napi két edzéssel készülnek az új szezonra, a vegyes felkészülés során a fizikális edzés mellett csapattaktikai gyakorlások is sorra kerülnek, hiszen rövid az idő a bajnoki rajtig. Az edzések mellett lesznek orvosi vizsgálatok is, valamint felmérések, mert teljes képet szeretne kapni a játékosok állapotáról.

– Ezen kívül rengeteg csoportos és egyéni beszélgetés lesz, mert meg szeretném ismerni a labdarúgók személyiségét. Nagyon sok múlik azon, hogyan tudjuk összecsiszolni a játékosokat annak érdekében, hogy a csapategység a lehető legerősebb legyen. Már a felkészülés során is több fiatal játékos dolgozik majd velünk, és hosszú távon is azt szeretném, ha mindig edzene az első csapattal néhány olyan utánpótlás-játékos, akikre az edzőik felhívják a figyelmemet, illetve akik saját teljesítményükkel kikövetelik ezt a lehetőséget – mondta Bekő.

A tervek szerint június 23-án játssza első felkészülési mérkőzését a DVTK, majd június 28-án edzőtáborba utazik Bükfürdőre.

Olvasói sztorik