NB I

Mozgalmas meccsen maradt benn a Honvéd

Egy tizenegyes kimaradt, két játékost kiállítottak, a kispestiek pedig 2-0-ra legyőzték a Pápát.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Bp. Honvéd – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Honvéd: Kemenes (Horváth A., 85.) – Botka, Ignjatovics, Elez, Baráth – Nagy G., Ikenne-King, Hidi, Godoy (Gazdag, a szünetben) – Holender (Göblyös, 74.), Youla. Edző: Marco Rossi
Pápa: Horváth G. – Jagodics B., Csizmadia, Nagy T. (Randelovics, a szünetben), Juhász D. – Csilus T., Sluka, Stieber A., Király B. (Schmid, ), Frizoni (Gál Sz., 64.) – Vankó. Edző: Kovács László
Gólszerzők: Ignjatovics (49.), Youla (69.)
Kiállítva: Elez (22.), illetve Csilus T. (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Honvéd számára már egy pont is a biztos bennmaradást jelentette a Lombard Pápa ellen az élvonal utolsó (30.) fordulójában. A vendégek edzője, Kovács László az előző meccsük után azt mondta: nem tudja, hányan és kik fognak felszállni a Kispestre tartó csapatbuszra, de végül – a körülményekhez képest – elég tűrhető kezdő-tizenegyet sikerült összeállítania. A tévében azt nyilatkozta: alig várja, hogy vége legyen a szezonnak, mert ami Pápán egy év óta folyik, az rémálom. A játékosok nincsenek jó állapotban, hol itt, hol ott alszanak, botrány, hogy nem tudják fizetni az albérletüket.

Az ötödik percben Youla gólját nem adta meg a játékvezető, mert csapattársa, Holender szabálytalankodott az akció során. Újabb öt perccel később Holender lapos lövése elgurult a kapu előtt. Ezután Youla labdáját Ikenne-King passzolta a kapufa mellé. A túloldalon Vankó Imre passzából születhetett volna gól, de ezúttal is elment a labda a hosszú oldali kapufa mellett. A 16. percben Ikenne-King lövése után az oldalháló volt a végállomás. A 22. percben Josip Elez piros lapot kapott, mert lerántotta a gólhelyzetben kitörő Király Botondot.

Négy perccel később büntetőhöz jutott a Honvéd, mert Nagy Tamás szabálytalansága nyomán Ignjatovics a földre került a tizenhatoson belül. Youla állt a labda mögé, de az élete első NB I-es meccsén védő Horváth Gábor megfogta! A 33. percben Vankó próbálkozott, de Kemenes kivetődve hárított.

A szünet után egy szabadrúgást követően Jagodics Bence lábáról a saját kapuja felé pattant a labda, Horváth Gábor vetődve védeni tudott, de Ignjatovics a hálóba továbbított (1-0). A 61. percben Csilus Tamás lerántotta Holendert, ezért ő is piros lapot kapott. A sértett szabadrúgása a kapufa mellett pattogott ki. Négy perccel később Youla lőtt az oldalhálóba, aztán Botka Endre lövését Horváth szögletre ütötte.

A 69. percben Baráth Botond csúsztatott meg egy pontos beívelést, Youla pedig egy lépésről a kapuba továbbított (2-0). Érdekesség, hogy mindketten lesen voltak, a bíró mégis megadta a gólt. A 79. percben Youla a tizenegyespont magasságában kicselezte a kapust, de mielőtt a hálóba lőhetett volna, Csizmadia Csaba meglökte, így a labda mellé ment, de a büntető elmaradt. A hosszabbítás pillanataiban Ikenne-King tekert a kapufa mellé.

Sikerével a Honvéd bennmaradt az élvonalban. A lefújás után George F. Hemingway, a kispestiek tulajdonosa elmondta, hogy tudomása szerint biztosan 12 csapatos lesz a következő bajnokság. Marco Rossinak lehetőséget adnak, hogy a Honvéd kispadján folytassa, a vezetőedző hétfőig ad választ. Az olasz tréner azt mondta, csak ezután ülnek le tárgyalni.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:

Nagyon tetszett, hogy jól kezdett a csapat, és ahogy ilyen helyzetben kell, odaszorította ellenfelét a kapuja elé. Látszott, hogy benn akarnak maradni a kispestiek, nyerni akarnak. Öt-hat ziccer kimaradt, de ettől még nem torpant meg a csapat, ám jött a kiállítás meg a kihagyott tizenegyes, ezek lélektanilag némileg visszavetették a srácokat.

A második félidőben azonban egyáltalán nem látszott semmi összeroppanás, mintha továbbra is tizenegyen lettek volna. Gyorsan megjött a vezetés, aztán a pápai kiállítás, és további hazai ziccerek. Ez a csapat ugyanazt a formát mutatta, amit a Ferencváros ellen a bajnoki és a kupameccsen, látszott, hogy motiváltak. Mindent megtettek, nem a képességeken múlt, hogy nem vezettek két-három góllal már a meccs elején. Ennek a feszültség az oka, túl voltak pörögve, mihamarabb gólt akartak szerezni. Végül minden a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakult. Oda kell figyelni, hogy ilyen helyzetbe többé ne kerüljön a Honvéd. Ami a Pápát illeti: széthullott a csapat, és ennek ma is látszott a következménye.