NB I

A Sajóbábony nyerte az Amatőr Kupát

A borsodiak hátrányból felállva, a mérkőzést tíz emberrel befejezve 2-1-re győztek a Jászapáti ellen.

Kapcsolódó cikkek

Amatőr Kupa
Sajóbábony VSE (megyei I.) – Jászapáti FK (megyei I.) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Tóth T. (30.), Nyeste (52.), illetve Szakali (6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kora délután, az esti Magyar Kupa-döntő színhelyén, a Groupama Arénában rendezték meg az Amatőr Kupa fináléját. A Sajóbábony hátrányból felállva, a mérkőzést tíz emberrel befejezve 2-1-re győzött a Jászapáti ellen.

Idén 51. alkalommal rendezték meg a Magyar Kupa-sorozatban legtovább jutó amatőr együttesek számára kiírt Amatőr Kupa-döntőt. Míg tavaly két Pest megyei csapat lépett pályára a fináléban (a Pilis 2-1-re legyőzte a Biatorbágy együttesét), addig idén két keleti gárda mérkőzött a serlegért: a Borsod megyei Sajóbábony és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályban vitézkedő Jászapáti. Mindkét együttes a Magyar Kupa főtáblájának harmadik köréig jutott el, ahol élvonalbeli együttesekkel szemben búcsúzott: a bábonyiak a szomszédos DVTK-tól, a jászságiak az MTK-tól kaptak ki.

A nagyobb rutin az apátiak mellett szólt, több korábbi NB I-es és NB II-es játékos is erősítette csapatukat. Kotula László együttese jobban is kezdte a mérkőzést, már a hatodik percben megszerezte a vezetést: egy szögletet követően Szakali Tibor fejelt a hálóba (0-1). A sajóbábonyiak gyorsan túltették magukat a gyors kapott gólon, és a 31. percben kiegyenlítettek, Tóth Tibor szabadrúgásból lőtt a kapuba, a labda a keresztlécről pattant a gólvonal mögé (1-1).

A második félidőben is viszonylag hamar esett egy gól, ezúttal a Sajóbábony szerzett előnyt, Nyeste János volt eredményes (2-1). A 73. percben a borsodi Tóth Istvánt kiállította a játékvezető, de a Jászapáti nem tudta kihasználni az emberelőnyt, sőt, a nagyobb lehetőségek a kontrázó bábonyiak előtt adódtak. A végére elfáradt a Jászapáti, nem is tudta begyötörni az egyenlítő találatot, a Sajóbábony 2-1-re nyert, és megszerezte az Amatőr Kupát – tudósított az MLSZ honlapja.

A Sajóbábony Amatőr Kupa-aranyérmes csapata:

Jakab Norbert, Tóth István, Tóth Tibor, Molnár Csaba, Hronyecz Norbert, Nyeste János, Balogh Dénes, Sebők Balázs, Bazsányi Péter, Erdei Nagy Norbert, Tátrai Gergő, Árkovics Gergő, Vajda Ákos, Titkó Gergő, Nagy Dávid, Erdei-Nagy Patrik

Olvasói sztorik