NB I

Leradíroznák a Loki színfoltjait

Batik Bence elmondta, hogy a Fradi a DVSC hosszú labdáinak semlegesítésére készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnoki cím már eldőlt az NB I-ben, de a kiesés elkerülése mellett az ezüstéremért is óriási csata zajlik a hajrában. Az MTK-val rivalizáló Ferencváros dolgát a 27. fordulóban a tavalyi aranyérmes Debrecen szeretné megnehezíteni, de ne feledjük: hazai pályán legutóbb 2013 novemberében vesztett az FTC, vagyis a Groupama Arénában még egyetlen vendégcsapat sem tudott nyerni bajnoki meccsen.

A zöld-fehérek 21 éves középpályása, Batik Bence tavasszal a Puskás Akadémia, az Újpest és a Pécs elleni bajnoki találkozón is pályára lépett, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a hátralévő fordulókban is minél több lehetőségre, a DVSC ellen pedig győzelemre vágyik.

– A pécsi meccs első félidejét még a kispadról nézte, a másodikban viszont már pályán volt. Hogyan értékelték a találkozót?
– Az első félidőt nagyon jól kezdtük, szerintem némileg bele is ültünk az előnyünkbe a hamar szerzett gól után, és azt hittük, könnyebben jönnek majd a következő találatok. A pécsiek egyenlítése nagyon szerencsés volt, ez lélektani előnyt adott nekik, és sikerült fordítaniuk. Szerencsére még az első félidőben vissza tudtunk jönni kettő-kettőre, a másodikban pedig szerintem jobban játszottunk, viszont nem volt akkora átütőerő elöl, nem voltak meg az utolsó passzok, amelyek segítségével igazi gólhelyzeteket lehetett volna kialakítani – vélekedett Batik Bence.

– A tavasz folyamán eddig három bajnoki és több kupameccsen játszott. Mennyi lehetőségre számít a tavaszi hajrában?
– Minél többre! Szerintem nem véletlenül küld pályára egyre többször Thomas Doll, úgy gondolom, bizonyítottam neki. Szerettem volna többet játszani, de mint már korábban is nyilatkoztam, a jól sikerült felkészülés után jött egy nagyobb betegség, éppen a bajnokság elején, ami némileg hátráltatott. A csapatnak jól ment, márpedig egy jó csapatba nehéz bekerülni, főleg, ha nem kapunk gólt. Most David Mateos sajnos megsérült, de így én játéklehetőséghez tudok jutni. Nagyon várom a hétvégi meccset!

– Nagyon hosszú ideje tart a hazai veretlenségük. Ennek a megőrzése, vagy kimondottan a győzelem a cél a Debrecen ellen?
– Persze, a győzelem a célunk. Az előző fordulóban el tudtunk volna lépni, de ikszeltünk, úgyhogy most nagyon fontos lenne, hogy azt kompenzáljuk, és közönségszórakoztató játékkal rukkoljunk elő.

– Mennyire kiismerhető a DVSC játéka?
– A Debrecennek a hosszú labdákban van az ereje. Ha azt tudjuk semlegesíteni, akkor nem lehet nagy gond hazai pályán. A játékukat Varga József, Szakály Péter és Sidibe nagyban befolyásolja. Három olyan játékos, aki lendületet tud adni a csapatnak, ők a DVSC színfoltjai. Elsősorban azonban nem velük foglalkozunk, hanem magunkkal. Van két hiányzónk a középpályán, de az edzéseken próbáljuk ezt kompenzálni.

Olvasói sztorik