NB I

Győzelemre hajtó Debrecent remél a Fradi

A Ferencváros szakmai stábjának különösen oda kell figyelnie az edzésterhelésre a bajnoki hajrában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egyetlen csapat van még versenyben mindhárom hazai sorozatban: a Ferencváros. Az Európa Liga-selejtezőbeli indulást már biztosította a Magyar Kupa-döntős együttes, de természetesen győzni szeretne a Videoton elleni fináléban, a bajnokságban pedig az ezüstérmet célozta meg. A jelenlegi második helyezésüket legalább egy hétig biztosan megtartanák a zöld-fehérek, ha vasárnap délután házigazdaként legyőznék a Debrecent.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Fradi szakmai stábjának tagja, Máté Csaba elmondta, hogy a szurkolók ezúttal is a tavasszal eddig eredményesnek bizonyuló hazai játékstílusukkal találkozhatnak majd.

– Olyan remek tavasz produkált eddig a Fradi, hogy a pécsi döntetlent meglepetésnek nevezhetjük. A szakmai stáb hogyan értékelte az eredményt és a játékot?
– Saját magunknak tettük magasra a lécet, és tapasztaltuk, hogy az emberek egy ilyen döntetlent már kudarcként élnek meg. Ez természetesen pozitívum. Mi is többet vártunk ettől a meccstől, de azt gondolom, reálisan el kell ismerni, hogy nem igazán volt több a találkozóban. Ez egyrészt a Pécs érdeme, hiszen szerintem az egyik legjobb játékát nyújtotta tavasszal, nekünk pedig voltak gondjaink: egyénileg néhány játékos nem nyújtotta azt, amit elvárunk tőle. Nehezítette a dolgunkat, hogy többen sérüléssel bajlódtak az elmúlt héten, és kevesebbet tudtak edzeni – magyarázta Máté Csaba.

– Az eredményesség, a jó szereplés miatt lendületben van a csapat, vagy május lévén már fáradtak a játékosok a háromfrontos verseny miatt?
– A mi dolgunk, hogy erre odafigyeljünk, tehát az edzésterhelést úgy alakítsuk, hogy ne essünk bele a fáradtságba. Látni kell, hogy a bajnokságot szinte változatlan csapattal játszottuk végig, de a többiek szerepet kaptak a Magyar Kupában és a Ligakupában, tehát mindenki lehetőséghez jutott. Úgy gondolom, ez a legfontosabb hónapja az évnek, hiszen olyan végjáték van, amiben nagyon sok mindent lehet nyerni, ugyanakkor veszíteni is. Mi még nem nyertünk semmit idén. Annyi biztos, hogy az Európa Ligában indulhatunk, de ennél nagyobb álmaink vannak, ezért szeretnénk helytállni a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is.

– A következő fontos állomás a Debrecen elleni meccs lesz. Mit várnak a vasárnapi ellenféltől, és mit várhatnak a szurkolók a Fraditól?
– Mi megpróbáljuk ugyanazt a játékot játszani, ami eddig jellemzett minket. Azt szeretnénk, hogy hazai pályán domináljunk, a mi akaratunk érvényesüljön, nálunk legyen a labda, ha pedig elveszítjük, próbáljuk meg minél előbb visszaszerezni. Szeretnénk helyzeteket kialakítani, nyomást gyakorolni az ellenfélre, ott lenni a tizenhatosuknál. Azt gondolom, ezek az eddigi hazai meccseinken jellemeztek minket, főleg tavasszal. Természetesen ehhez lesz egy-két szava a Debrecennek is, hiszen tisztelni kell a tavalyi bajnokot, amelyről azt gondolom, hogy a játékosállományát tekintve az egyik élcsapata Magyarországnak. Nagyon összeszokott társaság, de hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Bízom benne, hogy ők is győzelemre fognak játszani, hiszen nekik is fontos a három pont, hogy odaérjenek a dobogóra.

– Kiket kell majd nélkülözniük?
– Ez egy hosszú hét volt, nem kellett közben kupameccset játszanunk. Egy-két játékosunk sérüléssel bajlódik, őket kivéve majdnem mindenki teljes értékű munkát végzett. Eltiltottunk nincs. Nagy kockázatot nem akarunk vállalni, amellett, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés, de az is fontos számunkra, hogy a Magyar Kupa döntőjében is jó csapattal tudjunk kiállni.

Olvasói sztorik